Seriestart med komplikasjoner

Seriestart med komplikasjoner

Nei, det har ikke blitt den sesongstarten som vi håpet på – hverken for den ene eller den andre. Naturlig nok åpner vi med Randabergs A-lag som både har spilt to kamper i cupens kvalifiserende runder samt en seriekamp i 3. divisjon. Det ble hederlige 5-0 over Nærbø i 1. kval. runde – og såpass burde det være ettersom jærlaget befinner seg i 4. divisjon. Riska på Hommersand ble for mye for vårt lag, 0-1 nederlag er ikke mye, men det er mer enn nok. Ikke minst i cupen.
I serien ble det – ikke uventet, egentlig – nederlag 1-2 mot Vard i Haugesund. Så blir det en ny kamp mot haugesundere . Det finnes vel en og annen haugesunder fortsatt på FKH – FK Haugesund, mellom venner – og FKH B-lag kommer til Randaberg til kamp kl. 1600 lørdag førstkommende. Det blir neppe lettere enn oppgjøret ble mot Vards B-lag.
Fotballfolk i vårt distrikt har trolig ristet på hodet over Viking-skandalen i disse tider. Nå har klubben som har vært lokomotivet i Rogalands-idretten helt siden 1933, satt seg i en vanskelig stilling.Formenn kommer og går, kassen er slunkn for penger, og i styrene sitter pengefolk med fullastede bankonti. I mange tilfeller fullstendig uten å ha Viking i sitt hjerte. Ganske visst er det kjekt å sitte i Vikings styre – enten det nå heter AS eller ASA – og det gir i det minste status ute blant folk. Nåja, det har i alle fall gitt en viss status, men glansen er vel i ferd med å avta.
Nå skal det være et spørsmål om Viking makter å foreta de nødvendige lønnsutbetalinger i april. Det problemet har jeg ingen tro på – uansett hvor ille det blir, så er det ganske sikkert mulig å bla opp de kronene som er nødvendige for å unngå den helt store Viking-skandalen. Det er ille nok….!
Hva kan det skyldes dette som har skjedd? Hvem har skylden? Er det en kjønnskamp for å beholde kvinner i styret – eller er det viktigere ting på tapetet?
Mye har gått galt i Viking. Valgkomiteene har på ingen måte hatt den nødvendige kontakt med Viking-medlemmene, og har lagt fram forslag på styremedlemmer som de ikke burde. Ei heller har Vikings medlemmer tatt de nødvendige valg som de burde ha gjort. Den første som trakk seg, var Charlie Granfelt som til en viss grad har fått et positivt ettermæle. Men jeg minner om at han var i styret i Sandnes Ulf for bare fire år siden, og da stiller jeg spørsmålet «klubben i hjertet». Jan Hauge ble foreslått til styret av valgkomiteen, og ble valgt. Hvilken bakgrunn hadde han? Han var daglig leder av både Bryne FK og FK Haugesund, og fikk sparken begge steder. Han jobbet iherdig for å bli formann i Vidar, men ble avvist – og meldte seg ut. Her har valgkomititeen gjort en dritt jobb med ikke å gjøre bedre undersøkelser på forhånd.
En vesentlig skyld for den svake økonomien i Viking må Egil Østenstad ta. Den tidligere dyktige fotballspilleren brukte penger på kjøp av spillere som ikke holdt mål, og egenkapitalen fortsatte å svekkes. Da skandalen var et faktum og Viking var på et økonomisk nivå som fotballens folk i vårt distrikt ikke liker – uansett hvilken klubb vi er medlemmer av – så valgte Vikingmedlemmene Egil Østenstad INN i styret igjen.
Du hellige enfold….!
Etter en grei start med sju poeng på tre kamper, var det enkelte som pratet om medaljer. Ja, ja, men se hvem Viking hadde møtt. Bunnlagene Sarpsborg og Vålerengen og Start på 12. plass. Odd Grenland avslørte Viking med en klar 2-0-seier, så her har Kjell Jonevret en vanskelig oppgave. Heldigvis er Tippeligaen så svak at Viking nok sikrer plassen uten særlige problemer, selv om årets Viking-lag ikke er noe stort lag.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.