Serieavslutning i fred og ro

Serieavslutning i fred og ro

Det er heldigvis lenge siden at fotballens serieavslutning har funnet sted uten at den har særlig krav på det lokale publikums interesse. Jo, jeg vet at det i lavere divisjoner – bl.a. i 3. divisjon og 4. divisjon – er spenning om hvem som skal rykke ned. Og opp, i noen grad.
Men i den høyere tilværelse er det lite som interesserer lokalt. Riktignok vant
Viking i Kristiansund og skal ha all mulig honnør for den prestasjonen. Viking leverte en god kamp, aggressive i eget forsvar, og aggressive både på midtbanen og i angrep. At Kristiansund avslørte seg som uhyre svake, skal Viking også ha sin del av æren for. Men nedrykk blir det nok, uansett.
Sandnes Ulf hadde sjansen til å gå forbi Start med seier over bunnlaget Arendal søndag kveld. Det gikk altså ikke – og nettopp denne svakheten hos Sandneslaget gjør at jeg er en smule i tvil om hvorvidt de vil makte opprykk gjennom kvalifisering. Der kommer bl.a. Mjøndalen med i bildet, og bruntrøyene fra Nedre Eiker har kommet til toppdivisjonen gjennom en overraskende kvalifisering før.
I kveld – mandag – spiller Start mot Ranheim i rundens siste kamp. En vanskelig kamp, selv om kampen spilles i Kristiansand. Vinner Start den kampen vil sørlendingene være fire poeng foran Ulf…..!
Skuffende må det være for Bryne som hadde tatt mål av seg til å gjøre oppholdet i divisjon til en kortvarig tilværelse. Alt håp om et snarlig gjensyn med 1. divisjon, er forbi etter helgens kamper. Jærlaget begynte sterkt i år, og det så lenge lyst ut – men i høst har det skåret seg. I de siste ni kampene har kun to endt med seier, og med en slik statistikk er det ikke lett å rykke opp. Høstens kamper har bl.a. gitt to tap på hjemmebane mot Vidar (3-2) og mot EIK (6-1).
Apropos Bryne – det var ingen feststemning på Jæren i helgen. Ikke bare måtte A-laget innse at det må spilles 2, divisjonsfotball på Bryne også neste sesong, men i tillegg er det klart at Bryne 2 – B-laget, for å si det mest korrekt – er klar for nedrykk til 4. divisjon etter å ha tapt 4-1 for Madla.
Spenningen ligger nok i spsørsmålet om hvem som skal følge Viking ned i 1. divisjon. Alle bunnlagene – med unntak av Viking – tapte i helgen, og for øyeblikket ser det mørkt ut for Tromsø. Aalesund taper og taper, og kan slå følge med Viking ned. Det kan også skje med Sogndal som tradisjonen tro sliter i bunnstriden.
Tar vi steget ned i 1. divisjon er Elverum og Arendal trolig klare for nedrykk. Det tidligere storlaget Fredrikstad har det heller ikke lett – det kan bli EIK mot Fredrikstad i Egersund neste sesong. Og på Lassa….!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.