Publikum svikter toppfotballen

Publikum svikter toppfotballen

Før 16.mai-kampene i Eliteserien har TV2 sett på tilskuertallene i herrenes Eliteserie. Tallenes tale er tydelig, og de er også minst like skremmende. Sammenliknet med i fjor har Eliteserien mistet over 500 tilskuere pr. kamp, og ni av klubbene som var i Eliteserien i
fjor opplever nedgang.
Det er ti år siden toppfotballen hadde lavere tilskuertall. 6500 tilskuere i snitt har sett kampene – og i dette tallet trekker nok Rosenborg sluttallet godt opp.
Viking er en av de klubbene som er hardest rammet. En svak seriestart, den svakeste på
25 år, gjør at tilskuerne flykter fra Viking stadion.TV2s Jesper Mathisen mener at Viking nå er en klubb som er mer omgitt av likegyldighet enn entusiasme.
Jeg tror ikke at noen – hverken i vår egen by eller i landet forøvrig – kan si hva som må og kan gjøres. I så tilfelle ville det kanskje vært gjort. Men jeg vet hva jeg mener – i det minste noe av det som er galt:
For få lokale spillere. Men det nytter ikke kun å bruke lokale spillere. Ingen synes det er kjekt å rykke ned, selv om det er med kun lokale spillere.
For mange utenlandske spillere. Spillere med navn som vi nesten ikke kan stave, og heller ikke uttale. Spillere vi på ingen måte har noe forhold til.
Viking er blottet for personligheter. En grå masse, helt uten appell til sitt publikum.
Kampene vi ser er på ingen måte god underholdning. Kjedelig er mer dekkende.
For mye fotball i tv. Klubbene håver inn media-penger, og forstår ikke at de er med på å grave sin egen grav.
I Viking har ledelsen brukt penger – både penger de hadde og penger de ikke hadde. Nå sitter de igjen med regningen, og vi ser resultatet.

Det er sikkert mulig å forlenge denne listen. Uten at det gjør saken bedre. For de av oss som er glad i fotballen, vi som har «fodball på maden», er det bare trist.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *