Meningsløs fotballferie

Fotball-VM er forbi og vi sittter igjen med Monsen på tv. Nei, ikke helt – i helgen rullet fotballen igjen – selv om Eliteserien tar fortsatt ferie fram til 4. august. Nei, det er ikke til å tro, og det hjelper selvsagt ikke nå at klubbene angrer at de ga grønt lys for dette ferietullet. I tillegg til disse ukene,, var det jo delvis ferie også under fotball-VM. Heller fotball nå enn i tidlig mars måned….
Jeg har tidligere gitt uttrykk for at det bør skje noe i Sandnes-Ulf. Jo, det skjer noe, i helgen tapte de 0-4 for Aalesund, og dermed forsvant Ulf også ut av fire-klubbs gruppen som får spille kvalifisering om en ledig plass i opprykket.
Bengt Sæternes har vært trener i Ulf i snart fire år. I denne tiden er ikke Sandneslaget kommet noe nærmere opprykk til Eliteserien – rent bortsett fra at de har vært med i en mislykket kvalik-serie.
De fleste ser at Ulf burde forsøke å komme fri fra Bengt Sæternes, hvis det er mulig. Spørsmålet er kanskje om Ulf har viklet seg inn i en avtale med ham som de rent økonomisk ikke er i stand til å fri seg fra….
Viking har stø kurs mot opprykk, ser det ut til. Nei, de makter ikke å gå forbi Aalesund på lederplass. Lederlaget skal også møte Viking i Ålesund i høst, og det burde være en fordel. For Viking er Sogndal på nest-øverste plass et lag å innhente, og så gjelder det om å holde Mjøndalen bak seg. Bruntrøyene skal ha Viking hjemme i Nedre Eiker i høst. Aalesund og Mjøndalen har til felles at de begge slo Viking på Jåttå i vår, og nå skal de begge ha hjemmekamp mot Viking.
Jerv har slått Viking tidligere i år, både i serie og treningskamp. Søndag la Grimstadlaget alt til rette for Viking ved at keeperen på død og liv skulle spille ballen til en av forsvarerne ved utspill. Det ga Viking to mål på gavepakkene, og jeg lurer på hvor treneren Arne Sandstø befinner seg når han vil ha det slike håpløse utspill.
Randaberg venter til 9. august med høststarten, mot Vidar 2. Siste kamp i vår endte målløs mot bunnlaget Vedavåg som hadde tatt ett poeng på 13 kamper før turen til Harestad.
Kommende helg er det nye sjanser og nye gevinster. I alle fall for noen.
Da har vel Monsen også kommet seg i hus…!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.