Kamelridning er størst…!

Vi er inne i den siste halvparten av de olympiske leker, som det heter så vakkert. Endel har benket seg foran tv-skjermene, selv om det ofte har vært nattsendinger – selv må jeg innrømme at jeg lar denne turneringen for mini-idretter gå sin skjeve gang uten min oppmerksomhet. Jeg har gjort ett unntak – da utfor for herrer stod på programmet nattetider satt jeg foran tv-skjermen. Jeg ble bønnhørt – med Aksel Lund Svindal på toppen og Kjetil Jansrud på sølvplassen, var jeg fornøyd. Disse to er, slik jeg ser det, norsk idretts fremste navn.
Forøvrig har det meste gått sin skjeve gang. Norske utøvere har sin vane tro hentet inn en endeløs rekke med medaljer av forskjellig valør – som ventet er. Superlativene har blomstret fra reporterne i deres rapporter fra Sør-Korea – og vi er blitt fortalt gjentatte ganger hvor store prestasjoner våre langrennsgutter og jenter har bidratt med.
Ja, ja, la meg få avslutte med et lite sitat som jeg fant i Aftenbladets klippspalte sist fredag. Det var Olav Torvund, professor, som sa det slik:
«Kamelridning er visstnok en større internasjonal idrett enn langrenn.»

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.