Høst hele året…?

Høst hele året…?

Vi er ved inngangen til høsten, og har lagt sommeren bak oss. Hørt den før…? Snarere er det vel slik at vi her på våre kanter har høst hele året – forskjellen er bare at inn i mellom regner det noe mindre enn til andre tider….!
Skribenten bak disse ettertenksomme linjer er blant de av oss som liker hverdagene
best. Det går egentlig greit – det er nemlig hverdager det er flest av her i livet. På flere måter, kanskje…?
Nå kom jeg en smule på avveier – jeg hadde egentlig gode forsetter om å bidra med noen linjer om høstens mange idrettsgleder, og litt – bitte litt – om det som skjedde i sommer. I den grad det skjedde noe – kanskje er det EM i fotball for kvinnene som fant sted i Nederland, som hadde mest interesse. Som det ofte skjer når mennene kjemper om de gjeveste internasjonale titlene, gikk også EM-tittelen hos kvinnene til arrangørlandet. Jeg så noen av disse kampene på skjermen, og når Nederland vant så var nok det fordi laget var det beste i denne turneringen som samlet godt med tilskuere. Svakheten var at det meste av spillet i kampene foregikk mellom 16-metrene, og keeperspillet var heller ikke imponerende, stort sett.
Det norske laget som på papiret skuffet med et par sterke navn, fremstod ikke som noen stor opplevelse. Tre kamper ble spilt, det ble tap i alle – og det kom aldri noen norsk scoring! Derimot kom det sedvanlige kravet om mer ressurser til kvinnefotballen. Gjerne det, men glem ikke at kvinnefotballen bidrar ikke med ei eneste krone til Norges Fotballforbund…!
Så er det vel også slik at selv om Norge tok både den ene og den andre tittelen for noen år siden, så har tidene endret seg – nå har andre og større nasjoner enn oss blitt noe mer interessert i kvinnefotball enn den gang bare noen få land var det. Likevel – vi skal huske på at fotball er den største idretten for kvinner i vårt land!
I skrivende stund foregår VM i friidrett i London. Vi har med flere norske deltakere, men vi skal være forsiktige med å stille noen krav til disse. Det er ikke lett å hevde seg her, men vi har et par norske navn som vi er spent på. Hekkeløperen Karsten Warholm er klar for finalen, og bare det er en prestasjon. Finalen går onsdag, så vi venter i spenning – her har vi kanskje med en norsk deltaker som kan kjempe helt i toppen i en konkurranse hvor hele verden er med?
Sluttelig – mandag kveld spilte Randaberg 4-4 mot Klepp ute på Jæren i høststarten, og torsdag er det hjemmekamp mot Midtbygden på Randaberg stadion. Gi lyd til Ola Randeberg, så kan han sikkert fikse en sitteplass til deg og andre interesserte.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *