Gratulerer Viking!

Stemningen på Viking stadion søndag var stor, og det med rette. Det er ikke hver dag at byens ledende klubb rykker opp til toppfotballen – rett og slett fordi det er nettopp der at Viking stort sett har befunnet seg. Begeistringen skyldes nok også at det slett ikke var slik at det stod i stjernene – eller et annet sted – at det skulle bli opprykk. Det var først i de siste serierundene at vi kunne mer eller mindre tro på at det skulle lykkes opp å rykke opp igjen i første forsøk. Til det har Viking vært for ujevne – tap mot bunnlaget Florø, mot Nest-Sotra, mot Tromsdalen, mot Ulf, mot begge lederlagene Mjøndalen og Aalesund, for å nevne noen, var ikke egnet til å inngi tillit.
På sitt beste var Viking utvilsomt det beste laget i divisjonen, helt uten tvil. Men det var så ujevnt prestert, at det på ingen måte var klart at det skulle bli opprykk. Så var innkjøpene tildels dyktige, og her vil jeg nok mene at æren for det skal Bjarne Berntsen ha. Særlig kjøpet av Jonny Furdal var bra – og vi kan bare lure på hvorfor ikke Brann fikk ham inn i sin spillerstall.
Gratulerer til Viking, gratulerer til fotballpublikummet. Over 16000 tilskuere – hvilket annet arrangement enn fotballen, enn Viking, makte å samle så mange tilskuere her i distriktet?
Med Randaberg-buen Eirik Henningsen i spissen for den daglige ledelsen, bør Viking makte igjen å komme tilbake til posisjonen fra storhetstiden. Parolen bør nok bli at de pengene som skal brukes, må forut være godt plassert i lommeboka! Det er en god leveregel – for fotballklubber såvel som for oss andre. Noen gjentakelse av det som skjedde forut for nedrykket vil nok Henningsen sørge for ikke skjer igjen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.