Fotball-VM 2018 uten norsk håp

Fotball-VM 2018 uten håp

Bare de mest optimistiske har tro på at Norge vil makte å kvalifisere seg til fotball-VM 2018. Jeg er heller ikke i den gruppen. Tvert i mot tror jeg at toget er kjørt, allerede før vi har tatt et spark i VM-kvalifiseringen.Vi skal i vår gruppe møte verdensmestrene Tyskland, i tillegg til Tsjekkia. Aserbadsjan, San Marino og Nord-Irland. De ni gruppevinnerne går direkte til VM, mens de åtte beste toerne må ut i play-off, der fire vinnere går til sluttspillet.

Vi møter i første kamp Tyskland hjemme på Ullevaal 4. september 2016, og det gjør vel at vi havner et sted nede på tabellen allerede i starten. Vårt håp – i den grad det finnes – må være å ta en 2. plass – sikkert i konkurranse med Tsjekkia og Nord-Irland. Vi bør makte å legge Aserbadsjan og San Marino bak oss, men vi minner om at i høst spilte vi 0-0 hjemme mot Aserbadsjan i EM-kvalifiseringen…..! Tsjekkia er normalt en god fotballnasjon, men jeg vet jo at Island har inntatt førsteplassen i sin gruppe foreløpig, foran Tsjekkia. Nord-Irland er ingen stor fotballnasjon, men de fleste spillerne på landslaget befinner seg i engelsk fotball. Noen form for walk over blir ikke kampene mot Nord-Irland heller.

Vårt landslag har ikke den samme kvaliteten som da vi på 90-tallet kvalifiserte oss til VM. Vi har begrenset med spillere i internasjonal fotball, og den hjemlige Tippeliga er kvalitetsmessig klart svakere enn tidligere.

Sverige er heller ikke begeistret for VM-trekningen. De møter i gruppespillet bl.a. Nederland og Frankrike. Ikke rart at svenskene gremmes. Et oppgjør som kan bli ekstra interessant sett med våre øyne, er møtene mellom England – Skottland. Disse er alltid noe ekstra.

Fotball-VM 2018 spilles i Russland, og kvalifiseringskampene til sluttspillet spilles i 2016 og 2017. Sluttspillet vil nok en gang bli en stor opplevelse, men du får neppe se de norske fargene på banen. Fotball-VM er den store idrettsbegivenheten internasjonalt – kanskje med unntak av sommer-OL som kan rangeres høyere.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.