Fortsatt en tid før poengjaget

Onsdag møtes Viking og Sandnes Ulf på det som tidligere het Viking stadion. I fjor endte serieoppgjøret med stygge sifre – Viking ledet 2-0 omtrent før Ulfane var kommet på banen. Til gjengjeld knabbet Sandneslaget poengene på eget gress om høsten, i en kamp hvor hjemmelaget var et hakk bedre enn gjestene. Men da gjaldt det poeng – foreløpig var det treningskamper, og vi gjør nok lurt i å ikke legge altfor mye vekt på resultatene. Men – uansett er det slik at det er kjekkere å vinne enn å tape, endog i kamper hvor det ikke gjelder poeng.

Viking vant 8-1 over nykommeren i årets 2. divisjon, Sola; og jeg forstod at avisene var begeistret. Men Jåttålaget kom raskt ned på jorden igjen da Nest Sotra kom på besøk og vant 3-2 i fjor vant bergenserne begge de innbyrdes oppgjørene mot Viking.

Jeg husker i min tid som journalist at jeg hadde kommet med en kommentar om Viking i treningskampene. Da kom jeg i prat med Olav «Viking» Nilsen like etter, og Olav sa det slik med tanke på kampene som spilles nå: «Husk, Kaare – det er ingen som blir seriemester på grusbanen i januar!» Sa Olav Nilsen – og den kommentaren gjelder fortsatt!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.