En urolig start på året

Vi har ønsket hverandre «godt nytt år» med et lønnlig håp om at det vil bli nettopp det. Ikke alle har fått leve så lenge i håpet – ordfører Enger kunne fortelle på sin nyttårsmottakelse i Varen at det var et veldig godt samarbeid mellom politikerne i kommunen. Men ikke før hadde vi notert oss utsagnet, før bomben smalt i hennes eget parti. Gruppelederen i partiet meldte seg ut – dråpen var sex-uroen sentralt i partiet, men årsaken til utmeldelsen var først og fremst det vanskelige samarbeidet med partiene V, MDG og Kr F.
Selv er jeg av den mening at tabben i denne saken var Arbeiderpartiets jakt etter ordførervervet som gjorde at partiet siktet seg inn på de tre nevnte partiene. For å etablere et samarbeid. Nei, det ville ikkje eg gjort! «Si meg hvem du omgås», er fortsatt gjeldende.
Flertallet som Arbeiderpartiet og de tre nyss nevnte representerte, er borte. Jeg tror heller ikke at siste ord er sagt i denne saken – vi kan nok komme til å høre mer den nærmeste tiden.
På tv-skjermen har vi i flere år fått se «Idrettsgallaen», og det gjorde vi sist lørdag nok en gang. Men dog en langt bedre utgave, og med en suveren programleder i Helene Olafsen. Et funn for NRK, og vi får nok se mer fra henne i tiden framover.
Dessuten slapp vi det vi ofte har bivånet – at mye av hederen gikk til utøvere av vinteridrettene. Titlene henger ikke høyt akkurat her – små idretter får sine titler omtrent på billigsalg. Slik var det ikke denne gang – Verdensmesteren på 400 m hekk, Karsten Warholm,
tok fortjent for seg av premiebordet, og gledelig var det også at Egil «Drillo» Olsen fikk hedersprisen. Vel fortjent, selv om han vel burde ha fått den for flere år siden!
I samme gate – jeg tror at kommunen bør se litt på sin prisutdeling. Jo, det er flere som helt fortjent blir hedret, men ta en titt på utdelingen av priser til idretten. Volleyball tar pris etter pris, men for å si det rett ut: Disse prisene henger ikke høyt nok. Volleyball er en bitte liten idrett, helt uten publikumsinteresse. Kanskje burde kommunen nøye seg med utdeling til «de voksne», det vil i det minste være noe bedre enn dagens ordning.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.