Eldredagen – og politiske løfter

Eldredagen  – og politiske løfter

Torsdag markert landets 750 000 innbyggere over 67 år, Eldredagen. Om ikke med faner og klingende spill, så i det minste med en smule festivitas. Også her i Randaberg.

Mange av oss som har vært så heldige å få bli «eldre», har en rimelig god helse. Vi har en lang rekke med hyggelige aktiviteter til å berike våre dager med. Men ikke alle – det ligger i sakens natur at flere sliter med helsen og har behov for hjelp.

Haakon Lie, Arbeiderpartiets legendariske generalsekretær , hudflettet i det som trolig var hans siste testament, norsk eldreomsorg. Han kalte testamentet for «Ei hand å holde i», og han listet opp at «pleierne har for lite tid til de eldre», for mye energi går med til å vaske rom, forberede mat og diverse praktisk arbeid som like gjerne kunne vært utført av andre enn sykepleiere. Jens Stoltenberg fra Lies parti svarte med at det skulle innføres en minstestandard i eldreomsorgen og at det skulle komme komme minst 12 000 nye sykehjemsplasser innen 2015.

I dag vet vi at etter åtte år med rød-grønn regjering kom det 567 nye sykehjemsplasser…..!

Det er vel neppe noen grunn til å tro at det blir så mye bedre med dagens blå-blå-regjering, der er omtanken i større grad sentrert om å berike de som er rike fra før.

Neste år skal vi igjen markere Eldredagen 1. oktober.

Ja, ja….!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.