Det finnes ikke noe automatisk opprykk

«Slik jeg ser det, blir det en vanskelig sesong for Viking i år. «Blåtrøyene» må trolig være beredt til å slite tilværelsen på nedre del av tabellen. At nivået i Eliteserien er dårlig, kan bli det som berger Viking fra nedrykk».
Slik skrev jeg i min blogg her i Bygdebladet like før vi startet fjorårssesongen. Ikke
spesielt opptimistisk. Jeg var klar over at fjorårets Vikinglag ikke var blant de store Vikinglagene – for å si det forsiktig. Det store flertallet hadde likevel troen på Jåttå-laget, men selv det dårlige nivået i Eliteserien var ikke nok til å berge et uhyre tynt Vikinglag til ny kontrakt.
Nå synes historien å gjenta seg. Troen på opprykk synes stor – men jeg vil advare mot å sette altfor stor lit til Bjarne Berntsens uttalelser. Selvsagt må han i egenskap av trener være optimistisk – det skulle egentlig tatt seg ut om Bjarne Berntsen hadde kommet med uttalelser om at også i år blir det en drittsesong. På Jåttå skal de jo selge både sesongkort og andre inntektsgivende sysler – så utad må det være en optimistisk tone.
Det er ingen automatikk i at nedrykk fører til opprykk neste sesong, selv om det ofte blir slik. Senest i år kommer Bodø/Glimt og Start tilbake til den serien de forlot etter 2016-sesongen. Viking må også ta høyde for at to andre Eliteserielag – Aalesund og Sogndal – rykket ned sammen med Viking. Det kan gjøre det enda vanskeligere for Bjarne Berntsen og hans mannskap.
2. påskedag, 2. april, begynner seriespillet. Viking drar i bortekamp mot Kongsvinger. Resultatet der kan gi en liten pekepinn om hvordan sesongen vil bli.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.