Den største i VM-historien…..

Uansett hvordan vi snur og vender på det så dreier fotball seg først og fremst om mål. Det står klart i Spillereglenes paragraf 10 under punktet «Kampens vinner»: Det laget som har scoret flest mål har vunnet kampen». Enkelte trenere synes å tro at det riktigere står at det laget som slipper inn færrest mål, har vunnet kampen. Det er en defensiv tankegang – fotballens positive innstilling er at det gjelder om å score mål, mange mål.
Vi står foran VM – avspark torsdag 14. juni. Hvem er det som har scoret flest VM-mål gjennom tidene?
To navn rager høyere enn de andre: Franskmannen Just Fontaine som i 1958-VM scoret 13 mål, og ingen har hverken før eller siden scoret flere mål i et VM. Men Frankrike ble ikke verdensmestre selv med Just Fontaine på laget – det ble Brasil som slo Sverige 5-2 i finalen.
Tolv år senere dukket det opp nok en glitrende spiller foran motstandernes mål: Tyskeren Gerd Muller! Ti ganger satte han ballen bak motstandernes mål, men det var ikke nok til å bli verdensmestre – den tittelen tok Brasil , og denne gang var det Italia som ble slått i finalen med 4-1.
Toppscoreren i VM mottar æresbevisningen «Gullstøvelen». Den første som fikk utmerkelsen var argentineren Guillermo Stabile som scoret 8 mål under det første VM i 1930. Det mesterskapet gikk i Uruguay og det var arrangørlandet som i finalen slo Argentina 4-2.

One comment

 1. hei fra byhaugen – og takk for sist

  I forbindelse med Sportsklubben Jarls 100 års jubileum i høst, ville det glede både klubben og meg dersom du ville bruke noen minutter på å reflektere litt over tankekorset:
  Hva faller deg inn når jeg nevner stikkordet «Jarl»?
  Dine tanker vil jeg gjerne bruke i jubileumsboken. Du kommer i godt selskap…
  Ditt svar kan sendes til meg – Engwall Pahr-Iversen – epahriversen@gmail.com – som skriver jubileumsboken.

  Mvh
  engw

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.