Aksjonærene inn i virkelighetens verden

Aksjonærene inn i virkelighetens verden

Allerede tidlig i årets fotballsesong ga jeg uttrykk for her i Bygdebladets «Sport og sprell» at det ville bli en vanskelig Viking-sesong. Mitt håp stod til at nivået i norsk fotball nå er så dårlig at det kunne kanskje komme to lag bak Viking på tabellen. Tiden har vist at selv ikke dette håpet var til å stole på – Viking har stort sett vært nederst på tabellen, og kommer til å bli der helt til sluttstrek settes.
Det er ikke lett å være i Vikings ledelse akkurat nå, skrev jeg i min blogg 25. mai. Under andre forhold ville nok treneren vært gitt avskjed, men når pengesekken er tom, er det ikke lett å gi treneren sparken og hente en ny. På den annen side kan ikke Viking leve med en trener som er fullstendig uten suksess…
Vikings ledelse har valgt å ikke gjøre noe som helst. Aksjonærene bidro med noen kroner, og kunne like godt kastet pengene ut av vinduet, for innkjøpene som den sportslige ledelsen har bidratt med har bare vært håpløse. Nå sies det sågar at enkelte av disse spillerne skal få være med i neste års 1.divisjonsfotball……..
For Vikings mange-millionærer som nok hadde håpet å få sole seg i Viking-glansen, har møtet med livets virkelighet, ikke vært så hyggelig. Motstrebende har de bidratt med noen kroner – «noen kroner» fordi det tross alt er veldig mange penger for de fleste av oss, men for gutta boys som jeg her omtaler, betyr ikke disse kronene noe som helst.
Søndag drar Viking til Tromsø, og for nordlendingene er det en viktig kamp. Det er et spørsmål om å overleve. For norsk fotball mener jeg det er viktig at vi har både Tromsø og Bodø-Glimt i Eliteserien. Derimot er det nok – dessverre – blitt slik at ingen vil savne Viking når neste års Eliteserie blåses i gang 11. mars.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.