Håpet er lysegrønt

 

vårløk
vårløk

Nå går det mot vår og lysere tider bokstavelig talt og alt blir lettere når lyset kommer tilbake. Jæren er jo velsignet med høy himmel og mye lys og er jo en fotografs drøm, vår som vinter men allikevel er det noe spesielt med våren når alt vekkes til liv.

maudal med snø på fjellene
Maudal med snø på fjellene

Maten jeg lager er også preget av våren og supper med grønn «kraft» i både utsene og smak , er magisk på denne tiden. Det gir kroppen energi både ved å spise og se på. Man spiser jo med øynene også.
Denne suppen oser av vår og jeg har nok skrevet om vårsupper før , både asparges, spinat og ville supper som neslesupper og grønnsaksupper men denne må jeg bare ta med fordi en blir glad av både farge og smak.

Kroppen vil takke deg også fordi den strutter av energi og vitaminer.
Du kan lage den helt grønn og bruke kun grønnsakekraft . Den er også god kald og kan serveres som forrett i et lite shotglass eller som tapas , men varm med god kraft er den tilfredsstillende middag til 4 .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
lysegrønn suppe gir deg smaken og synet av vår

Bruker du kyllingkraft og tilsetter litt rømme eller mynteblader ved servering så har du også en suppe som stolt kan serveres til fest.
Du kan også ta halvparten erter og en halv bunt asparges og få en skikkelig vår suppe. Dryss gjerne over vårløk og friske krydderurter. Må du ha kjøtt, dryss litt baconbiter over eller server med litt spekeskinke til.

Her får du basisoppskrift så kan du variere akkurat som du vil.

håpet er lysegrønt
håpet er lysegrønt

900 gram frosne erter
1 fedd hvitløk
2 shalottløk
1 liter kyllingbuljong/grønnsakebuljong
Litt salt og sort pepper
Ca I ss sitronsaft

asparges
vill asparges

Slik gjør du
Surr løk og hvitløk blank i litt olivenolje, tilsett ertene og buljongen.Kok lett opp men ikke la den koke for lenge, da mister den både farge og mange av vitaminene. Kjør i blender eller med stavmikser og
Smak til med salt og pepper . Husk at buljong kan være ganske salt. Tilsett litt frisk sitronsaft rett før servering.
Denne suppen er klar på under 15 minutt.
Server som den er eller med litt godt brød.
Ps: kjempesuppe å ha med på tur i termos.

Forfatter: matogurter

Matblogger med interesse og lidenskap for god ren mat, fotografering, god vin, tradisjonsmat og fargerik mat , urter og Jæren. Stor tilhenger av å kjenne bonden og produsenten som leverer mat. Trygghet og kvalitet. Stolt Rogalending med reiselyst . Grunder og te & kaffe importør

Legg igjen en kommentar