Toppkampen: Vardeneset – Riska

Vardeneset BK er ubeseiret foran fredagens toppmøte mot Riska i fjerdedivisjon avd. 2.

Hvor: Modenabanen

Når: Fredag 11.08, kl. 19.00

Dommer: Svein Storedal (Storhaug FK). Første dommeroppdrag for sesongen i denne avdelingen.

Troppene: Her

Forrige møte: 08.04.2017, Riska – Vardeneset 1-2

Statistikk: Vardeneset ligger på 1. plass med 36 poeng. Status på hjemmebane er 5-1-0 og 20-3 i målforskjell. Totalt på de 6 siste kampene er status for VBK 6-0-0 og 20-4 i målforskjell. Riska ligger på 3. plass med 28 poeng. Status på bortebane er 5-1-1 og 20-11 i målforskjell. Totalt på de 6 siste kampene er status for gultrøyene 3-3-0 og 14-7 i målforskjell.


Ai, ai, ai! For en kamp vi har foran oss på Modenabanen! I 4.divisjon avdeling 2 må vel VBK mot Riska være selve definisjonen på toppkamp, og en bedre måte å storme inn i helgen på – i hvert fall fotballmessig – tror jeg ikke du finner. Premier League? Pff!

Vardeneset har valset over all motstand som et ustoppelig tog, så langt i år. Som ubeseiret etter fjorten kamper og det nest mestscorende laget i avdelingen, virker det som at det meste går på skinner for Richard Enge’s gutter om dagen. 5 poengs luke ned til Åkra på andreplassen og 8 poeng ned til Riska på tredjeplass, og i tillegg en historikk som ikke tilsier at laget skal spore helt av på høsten, gjør at man drømmer om opprykk nord i byen.

Seieren forrige runde mot Nærbø, i første kamp etter sommerpausen, ble likevel en sliteseier. 1-2 endte det på kunstgresset i Loen, men ifølge rapportene var det nære på at vertene Nærbø fikk en utligning helt på tampen. Likevel, som et topplag red VBK av seieren og befestet sin posisjon øverst på tabellen, og beholdt luken ned til utfordrerne.

VBK rykket som kjent ned fra 3. divisjon i fjor, men har ikke måttet gå gjennom så altfor store utskiftninger i troppen av den grunn. Der ligger nok også en stor del av forklaringen på hvorfor de ligger der de ligger, for i utgangspunktet var ikke de hvite- og rødstripete det laget de fleste før sesongen hadde tippet øverst på tabellen. Richard Enge drar også frem rekrutteringen i klubben som en av styrkene til årets VBK-utgave, noe klubben jobber godt med. En grov sjekk viser at 5 av de 11 som startet mot Nærbø forrige runde, var «egne» gutter (med forbehold om feil). I den sammenheng er det verdt å nevne at VBK’s juniorlag leder 1. divisjon avdeling 1, suverent.

Så langt i år er det kaptein Mikal Hebnes Olsen som er lagets toppscorer. 24-åringen, som også scoret det ene målet når VBK vant på Riska stadion tidligere i sesongen, står med 12 mål. I tillegg har Steffen Jakobsen, som kom fra Randaberg før sesongen, bidratt godt i målprotokollen med sine 10 scoringer. Begge spillerne har scoret målene sine på kun 9 kamper hver.

En liten kuriositet er at det var i 1997 Vardeneset fikk sine velkjente hvite- og rødstripete drakter, samme året de også fikk klubblogoen de i dag bærer. Klubben hadde først blå drakter, men skiftet så til helrøde før de altså havnet på dagens drakt for 20 år siden. Det kunne med andre ord passet godt med et opprykk i det som da må kalles et lite jubileumsår.

Så var det Riska, da. Forhåndsfavoritten til lokalfotball.no har levert en bra sesong så langt, men har snublet litt i kamper der de burde hatt med seg alle poengene. Riska har strengt tatt kun tapt to kamper, mot Åkra og VBK, men de har mistet de 8 poengene de ligger bak førsteplassen til Vaulen, Kopervik, Ålgård og nå sist Vard 2 – kamper det bør bli full pott i om man går for opprykk. Jeg så selv kampen mot Ålgård, og at Riska ikke fikk med seg alle poengene derfra var helt utrolig. Et sjansesløseri av en annen verden, som inneholdt blant annet 4 avslutninger i treverket, og en heroisk innsats fra hjemmelaget hindret gjestene i å få med seg de 3 poengene de kom for, og strengt tatt burde hatt.

Vetle Myhre har banket inn vannvittige 21 mål så langt i sesongen, og står nå med scoring i 11 strake kamper. Det er det bare å ta av seg hatten for. Personlig synes jeg også Runar Fløysvik så spennende ut i den ene kampen jeg har sett av laget så langt i år, og helt bakerst finnes det jo bøttevis av rutine i Torger Motland. Når det kommer til Riska sin rekruttering til A-laget, tok jeg – som med VBK – en grov gjennomgang av de 11 som startet mot Vard 2 forrige runde og fant ut at 9 av spillerne var «egne» (også her med forbehold om feil).

Vardeneset slo som nevnt Riska 2-1 tidligere i sesongen. Dette var i serien, mens i kvalifiseringen til NM ble det 2-1 seier til Riska – som siden endte med å ryke ut mot selveste Viking. I fjor endte tilsvarende oppgjør 1-0 til VBK, mens det i 2015 endte med 4-1 seiere til kveldens verter.

Når det kommer til kortsokken så står VBK med 27 gule kort, noe som gjør dem til laget med flest gule kort i puljen, mens Riska har beskjedne 13. VBK’s Lars Hold-Aanensen har 3 gule kort og står over kveldens match, mens 4 av hans lagkamerater står med 2 gule og er i faresonen. Hos Riska er 3 av spillerne i faresonen.

Resultatips: 3-2. Jeg både håper og tror på en spennende og innholdsrik kamp, men i slike matcher, som gjerne på forhånd blir hauset litt opp (hehe), er det alltid en risiko for at det skal ende opp som et antiklimaks. Anbefaler uansett alle som er glad i lokalfotballen å ta turen, for større enn dette blir det ikke – i 4. divisjon avdeling 2.

 

32 år, bor i Stavanger, jobber i Maersk Drilling. Musikk- og fotballidiot fra Ålgård. Over gjennomsnittlig glad i Viking og Ålgård, men tukter gjerne de han elsker.

En tilbakemelding

  1. Bra oppsummering og flott innledning til kampen.

    Riska har som en del av sin sportsplan at minst 80% av troppen skal være fra egen klubb. I de siste 5 årene har den prosenten ligget mellom 86 og 92%. I sammenligning med klubbene rundt oss i 3. divisjon i fjor, var det nærmeste jeg kom; Åkra – som når de var rause med egen geografisk rekkevidde hadde nærmere 80%.

    I år er det 4 av 41 spillere som kommer utenfra – heriblant to 2000-modeller fra Hana, som kom til klubben som 15-åringer. Ikke hentet, men i mangel på godt nok tilbud i egen klubb. Vi har en rekordstor satsningsavdeling på seniornivå og har inkludert både 2000 og 2001-spillere i rekruttmiljøet, der 8 av dem har vært med på A-lagsnivå i kampsammenheng.

    Vi hadde en stor luke å tette mellom 91-92 årgangen og 2000-årgangen. Vi har ingen opprykksplaner og fremdeles et stykke å gå før vi har etablert kullene under oss på toppnivå i klubben, men tror vi kommer godt ut av det og at vi klarer å opprettholde god kontinuitet fremover – og mest sannsynlig ligge i toppskiktet på 4.div. nivå i overskuelig fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top