Storebror mot lillebror, på bondelandet!

Klokken 17:30 torsdag ettermiddag setter Klepp-kaptein, Asgeir Jakobsen seg i bilen som står parkert utenfor huset i Verdalen. Siden Marius Santos Osmundsen har fått lappen slipper han å hente Santos og Sebastian Hegre Jåtten.

Om han velger å kjøre Verdalsveien og passerer Solgrillen bør han kjøre rett forbi, for han skal snart møte lillebror.


Klepp-kaptein Asgeir Jakobsen har spilt for de grønne hele livet. En skikkelig klubbspiller som brukte tid på å etablere seg på a-laget, men i de siste årene har utviklet seg til å bli en viktig spiller.

Jakobsen er stolt av å være kaptein for Klepp. Dette understrekes med det som må være lokalfotballens største kapteinsbind. Torsdag 19.00 møter han lillebror.

Vetle Jakobsen gikk i sine storebrødres fotspor og kom til Voll før 2016 sesongen. En ekte kleppgutt som valgte å gå til naboen Voll, noe overraskende etter å ha spilt seg fast inn i Klepp sitt lag i 2015.

En strikkmotor som tilfører laget masse positivt i de fleste spillets faser.

Toppoppgjør
Det jeg trodde skulle bli topp mot bunn blir nå en kamp om førsteplassen. Både Klepp og Voll har tapt hver sin kamp og står med 9 poeng av 12 mulige. Voll tapte borte mot et sterkt EIK 2 i andre runde.

Forrige runde klarte Klepp å rote bort en 2-0 ledelse til pause mot Sunde. De gule fra Kvernevik ga seg ikke før det stod 2-4.

Mats Haugland, to-målscorer og journalist i Aftenbladet må ha funnet masse inspirasjon på Bryne stadion, der han dekket Bryne sin 4-0 seier mot Brodd i første runde NM kvelden før.

Tre seire av fire mulig er sterkt. Imponerende gjort av begge lagene med tanke på starten de har hatt.

Daniel Grønning
Voll har avdelingens foreløpige toppscorer. Tidligere u-landslagsspiller Daniel Grønning står med fire mål på like mange kamper. En Grønning i kalasform og en litle-Jakobsen tilbake på banen kan være alt Voll trenger for å slå storebror Klepp.

Vi som har fulgt oppgjøret opp gjennom årene, glemmer ikke Anders Håland sin rakett i Klepp sin hjemmekamp, våren 2015. Jeg håper Håland ikke har glemt gamle kunster. Kleppgutten spilte for klubben hele oppveksten.

Klepp har også spillere med fortid i Voll. Ungguttene Marius Santos Osmundsen og Sebastian Hegre Jåtten er faktisk i fra Verdalen.

Det blir spennende å se om de kan utrette noe mot gamle kjenninger. I tillegg er Simen H. Andresen og Joachim Moen opprinnelige Voll-gutter.

Hos Voll har Georg Kyllingstad et hav av kamper, Sondre Nøss spilte dessuten på Klepp for 10 år siden, da i 3. divisjon. Dette er to lag som virkelig kjenner hverandre.

Det blir en åpen kamp som kan gå begge veier, men likevel ser jeg på Klepp som ørsmå favoritter.


Baneåpning på Sunde

Sunde inviterer til åpning av nye Kvernevik Kunstgras. Jeg vil benytte anledningen til å gratulere dem med et nytt banedekke.

Endelig får Sunde et anstendig dekke å spille på. Oddbjørn Mihle Strand og hans Midtbygdens IL kommer på Torsdag. Jeg håper Kvernabeu får den åpningen den fortjener når Tore Pang spiller opp en time før kampstart!

Solid hjemmelag på Hompen
På Hompen tar Buøy i mot Rosseland. De må slite seg gjennom trafikken for å nå kampstart 18:15. Håper Rosseland får fokus på de riktige tingene, Buøy er nemlig et enormt sterkt hjemmelag. De tapte ikke hjemme i hele fjor og startet sesongen med 2-2 mot MIL. Seieren mot Randaberg er likevel høydepunktet til nå denne sesongen.

5. runde i 4. divisjon avd. 1:
Buøy – Rosseland  › – 04.05.2017 18:15 – Buøy kunstgras
Sunde – Midtbygdens  › – 04.05.2017 19:00 – Kvernevik kunstgras
Sola 2 – Randaberg  › – 04.05.2017 19:00 – Sola stadion
Voll – Klepp  › – 04.05.2017 19:00 – Voll stadion
Eiger – Havørn  › – 04.05.2017 19:00 – Hålå kunstgras
Hinna – Hundvåg  › – 04.05.2017 20:00 – Wintershallbanen
Hana – Egersunds 2 › – 08.05.2017 19:00 – Hanabanen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top