Før kampen: Riska – Ålgård

Ålgård sendte Sola 2 hjem med halen mellom bena forrige uke, og fikk lokalavisen til å nærmest boble over med lovord. Greier de å følge opp den gode prestasjonen mot et Riska som kommer fra en sterk 4-0 seier over byrival Bogafjell?

«Festfotball» og «Messi-takter» var noe av det Gjesdalbuen vartet opp med etter ÅFKs nedsabling av rekruttene til Sola sist torsdag. Og lovord og superlativer var vel unt. Hjemmelaget dominert fullstendig i første omgang, og ga seg ikke før det sto 5-0 på tavla. Mål av Zabi Habibullah, Amir Habibi, Henrik Kommedal, Sindre Karlsen og Oliver Henneberg Bech gjorde at kampen var avgjort allerede etter de første førtifem.

Det roet seg naturligvis ned i siste halvdel, men Ålgård rakk å putte to til, ved Henrik Kommedal og Vetle Birkedal, samtidig som de slapp inn ett, noe som fastsatte sluttresultatet til 7-1.

Bo Andersen var selvsagt meget fornøyd, og mener solid, som jeg tok til skade for å beskrive seieren som, ikke var dekkende nok for prestasjonen.

– Solid kamp? Jeg mener det var en fantastisk prestasjon av oss å score syv mål, svarer han, og har i grunnen helt rett.

For Ålgård har aldri hatt en like stor, eller større, seier på Nye Ålgård stadion. Faktisk har de ikke vunnet med seks mål i serien siden Åsane og Brann 2 ble sendt hjem med 6-0 tap i sekken tilbake i 2005. Og for å finne en større seier må vi tilbake til 2003, og 7-0 seieren over Langevåg. Femten år, altså.

ÅFK-treneren har altså helt rett i at det var en fantastisk prestasjon, en prestasjon som forhåpentligvis dytter selvtilliten i laget i riktig retning, etter en litt treg start og 3-0 tap borte mot Nærbø første serierunde.

Sola 2 stilte uten noen av kanonen fra A-laget, som hadde seriestart på lørdag og naturligvis valgte å prioritere det. Faktisk reiste laget opp til Ålgård med bare tretten spillere i troppen. Noe som jo er i det minste laget, spør du meg.

Uansett er det ingen grunn til å ta noe bort fra det gode resultatet, for Ålgård viste at de kan spille fotball.

Selv om hele laget levert varene, var det spesielt én spiller som viste ekstra godt igjen. Og det i en litt annen rolle enn den vi pleier å se ham i.

De fleste som har sett Ålgård de siste årene er fullstendig klar over hvilke ferdigheter Henrik Kommedal har. Når han er skadefri og i godt slag, ser vi ham ofte drive kjapt og elegant fremover i banen, nærmest dansende forbi motspiller etter motspiller. Han har det lille ekstra som gjør det gøy å se på.

Dessverre har han blitt holdt tilbake av en del skader. Kun ni serikamper i fjor og tolv året før det har det blitt, men når han først er på banen, er han helt klart en av de bedre spillerne vi har hatt på Ålgård de siste årene. Mot Sola 2 var det full klaff med to scoringer, to målgivende og en jevnt over god kamp. Kommedal spilte for anledningen i en ny rolle som offensiv midtbane, i motsetning til hans vante posisjon ute på kanten. Dette så ut til å fungere meget godt, og sjefen sjøl, Bo Andersen, er ikke fremmed for å la ham fortsette i samme rolle mot Riska.

ÅFK-treneren vil ikke røpe for mye av det laget har terpet på inn mot kveldens kamp, men sier det går i mye av det samme de har gjort siden januar, noe de har stor tro på. Han er også klar på at Riska er et meget godt lag.

 Bjarte Espedokken
(En Henrik Kommedal i godt slag blir viktig for ÅFK utover sesongen. Foto: Bjarte Espedokken/Gjesdalbuen)

Nesten i fjor
Riska knivet lenge med VBK og Åkra om opprykket i fjor, og spilte til tider veldig god fotball. Anført av Vetle Myhre, som leverte 32 mål, så det lenge ut til å kunne holde helt inn.

Men som kjent ble det laget fra Tasta som tok seg opp, noe jeg mistenker ikke gjorde så altfor mye for Riska, i hvert fall ikke for spillerne. For det er liten tvil om at det krever mye å rykke opp i nye tredjedivisjon, både økonomisk og sportslig. Hvor sugne laget fra Hommersåk egentlig var på å spille i Norsk Tipping-ligaen, spesielt når man ser på turene Vardeneset må ut på i år, er jeg ikke helt sikker på, men når det er sagt er jeg overbevist om at de gjorde det de kunne for å få best mulig plassering.

At de kommer til å kjempe i toppen også i år, er jeg uansett ikke i tvil om. Så får vi se hvor stor lysten på et eventuelt opprykk blir når den tid nærmer seg.

For det er rutine, kvalitet og det lille ekstra i dette laget, og selv om de slet litt på hjemmebane i fjor, sammenlignet med de andre topplagene, blir det en knalltøff oppgave for Ålgård i kveld.

Riska startet sesongen mot et av de andre lagene som er tippet i toppen i år, Bryne 2. Et godt, og ungt, rekruttlaget fra Jæren spilte bra, og tok med seg ett poeng, selv om hjemmelaget visstnok hadde de fleste sjansene.

I andre serierunde dro Riska til Bogafjell for å spille byderby. Det endte med 4-0 seier til gjestene, og med scoringer fra spillere som Vetle Myhre, Torger Motland og Runar Fløysvik, tyder mye på at ting er som det skal hos gultrøyene.

Simen Egeland er fortsatt lagets trener, noe han har vært siden 2011.

I fjor ble Ålgård rundspilt av Riska på hjemmebane. Men ved hjelp av heroisk innsats og et sjansesløseri av den utrolige sorten fra Riska sin side, ble det poengdeling, noe som ga ÅFK en liten opptur i serien. Da de møttes i sesongens neste siste kamp var det en grei prestasjon av ÅFK også da, men det ble et fortjent 3-1 tap. I den kampen så havnet resultatet naturligvis litt i skyggen av trenerbytte som ble kunngjort av ÅFK-styret under kampen.

Se opp for
Skal man først se opp for noen på Riska, så vil jeg anta at de fleste forventer å se Vetle Myhres navn, selvfølgelig og fult fortjent. Men for å være ærlig så er det mange meget bra fotballspillere i dette laget. Så å trekke frem én, blir ikke helt riktig.

En god keeper bakerst i Andreas Smalås, en rutinert ringrev i forsvaret ved navn Torger Motland, som tross i å være fra Hommersåk har over dobbelt så mange kamper for Ålgård som for Riska. På midten finner man dyktige Runar Fløysvik og Geir André Aasen, mens på topp jakter selvsagt Vetle Myhre nye scoringer.

Se opp for Riska, med andre ord.

Spådom
Kjempeopptur for Ålgård i årets første seriekamp hjemme på Stadion. 7-1 er akkurat det folk vil se på resultattavla når ÅFK står oppført mot rekruttene til Sola, og en Henrik Kommedal i godt slag er en fornøyelse å se på for alle fra trener til publikum. I kveld blir det flere hakk tøffere motstand, og her må alt som var på mot Sola 2 være skrudd enda litt mer på. Riska har kvalitet i alle ledd, og ferdigheter til å spille ut de aller fleste på dette nivået. Så her må ÅFK på jobb, skal de i det hele tatt ha en mulighet.

Kampen blir spilt på kunstgress ettersom naturgressmatta på stadion til Riska enda ikke er klar, noe som kanskje kan bidra til å ta bort litt av hjemmefordelen. I tillegg er Sven Næsse Iiljaz Krantic tilbake i troppen for Ålgård. Det hever både kvalitet og gjennomsnittsalder.

For de som ikke har anledning til å dra på kampen, anbefaler jeg å følge enten ÅFKs oppdateringer på Twitter, eller Riskas sportslige leder, Lennart Ims, sin ufattelig bra live-rapportering. Han legger vanligvis ut link på lokalfotballgruppen på Facebook, så det er bare å følge med. Det du ikke får med deg gjennom hans oppdateringer, skjer rett og slett ikke.

Hvor: Riska Kunstgress
Når: 19.04.18 – kl. 19.00
Dommer: Lars Trygve Dahlgren (Vardeneset BK)
Tidligere møter: Riska – Ålgård 3-1 (17), Ålgård – Riska 1-1 (17), Riska – Ålgård 0-2 (16), Ålgård – Riska (16)
Form: Riska står med én seier og én uavgjort, Ålgård med én seier og ett tap

32 år, bor i Stavanger, jobber i Maersk Drilling. Musikk- og fotballidiot fra Ålgård. Over gjennomsnittlig glad i Viking og Ålgård, men tukter gjerne de han elsker.

En tilbakemelding

 1. Jeg er i samarbeid med fru Rebecca Antani, en forretningskvinne som arbeider i flere aktivitetsområder og etter de økonomiske vanskelighetene som flere mennesker verden over har opplevd, har vi besluttet i samarbeid med mine advokater og min notarius å gi lån mellom enkeltpersoner og til alle som har behov.
  Så for dine behov for lån mellom enkeltpersoner for å takle økonomiske vanskeligheter, enten for å gjenopplive aktivitetene dine eller for realisering av et prosjekt, for endelig å komme seg ut av dødsfallet som fører til at bankene avviser søknaden om kreditt , Jeg er i stand til å gi deg lån som spenner fra 5000 til 500 000 euro med en rente på 3% til beløpet du trenger og med tilbakebetaling vilkår som vil gjøre livet ditt lettere. Her er områdene der vi kan hjelpe deg:
  * Finansiell
  * Boliglån
  * Investeringslån
  * Auto lån
  * Konsolideringsgjeld
  * Kredittlinje
  * Andre boliglån
  * Kreditt innløsning
  * Personlig lån
  Du sitter fast, forbudt bank og du har ikke favør av banker eller bedre du har et prosjekt og trenger finansiering, dårlig kreditt eller trenger penger til å betale regninger, midler til å investere i selskaper. Så hvis du trenger et lån, ikke nøl med å kontakte oss: rebeccaantani@gmail.com
  hjertelig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to Top