Flere opprykkskandidater i nordfylket

4. divisjon avd. 2 – «nordpulja» har faktisk flere lag fra sørfylket enn fra nordfylket. Interessen, antall lokaloppgjør og mediadekningen er likevel en helt annen i nord….
Haugesunds Avis, Tysvær Bygdeblad og Karmøynytt/TV Haugaland følger sine lokale lag svært tett. Sistnevnte skal sende lokaloppgjør direkte hver runde denne sesongen.
I seriepremieren torsdag rykker mediehuset inn i Storhall Karmøy for «Foppal direkte» og kampen mellom Vedavåg og Djerv 1919.

Lokalfotball.no har fått hjelp av Alf-Einar Kvalavåg i Tysvær Bygdeblad til å vurdere de seks nordfylkelagene i «nordpulja».

Skjold ser bra ut i innledningen til sesongen. To meget sterke cupkamper med seier 4-2 over Åkra og 4-0 mot Hinna. Slapp ikke Hinna til en kvalifisert målsjanse i løpet av 90 minutter. Trener Tor Martin Hegrenes er en styrke for laget. Han har til nå fått maksimalt ut av den jevne troppen. Har et par nøkkelspillere i Sander Hettervik, Vegard Steinsland og keeper Håkon Bådsvik. Men dette er et lag med stor L, noe som viser seg å gi seiere på dette nivået. Likevel mangler Skjold den ene spilleren som utføre det lille ekstra. Den som scorer 20-25 eller som er en tydelig lagleder. Men Skjold på det beste er det ikke mange som slår.
Vårt tips: 3.- 6. plass


(Foto: Alf-Einar Kvalavåg, Tysvær Bygdeblad)

Djerv 1919. Endre Eide og Maid Memic forlot Vedavåg og skal trene A-laget til Djerv 1919 denne seongen. Memic scoret 35 seriemål, og fire i KM-spillet i fjor. Eide er en spennende trener som kan få mye ut av Djerv-laget som har vært gjennom et generasjonsskifte. Are Søderlund og Haakon Kvia har forlatt klubben til fordel for Stegaberg og Skjold.
Djerv 1919 har tradisjoner og et godt sportslig miljø, som kan slå ut positivt for a-lagets resultater. Men om det blir topplassering i år vil det overraske mange.
Vårt tips: 3.-6. plass


Haugesund 2
eller FKH 2 som de kalles, er en blanding av unge lokale talenter og reservene på elitelaget. Uventet nedrykk og dårlig stemning i fjor. Mange snakker om satsing på rekruttene i år. Skjer det blir de garantert å se i toppen av tabellen. Blir de ikke satset på er dette også et lag midt på treet. Vi tipper de satser.
Vårt tips: 1.- 4. plass


Kopervik
er vanskelig å plassere i 4. divisjon. På sitt beste blant topp 3, på sitt svakeste middelhavsfarere. Har en god trener i Ståle Hetland og flere rutinerte klubbspillere. Har stor entusiasme i ryggen fra et kravstort publikum. Fikk seg en skrell mot Hinna (0-3) i cupen. Men har spillere som Son van Vo, Kjetil Vatland Olsen og Lars Eirik Austevik, alle kjente og gode fotballnavn på Karmøy. Ujevne resultater i treningskampene blant annet 0-0 mot Vedavåg, og 4-5 mot Trio.
Vårt tips: 4.-8. plass


Vedavåg
blir en slags joker i mange av kampene i år. Å spille inne i Storhall Karmøy har vist seg tungt for mange motstandere. Treneren og toppscoreren forsvant til Djerv 1919 før årets sesong. Nyopprykket i en tøff pulje og alt tyder på en kamp om å overleve i 4. divisjon. Har nylig forsterket stallen med veteranene keeper André Hermansen Fiskum, og midtstopper Leon Ånensen. Laget trenes av duoen David Rasmussen og Ingvar Karlsen. Begge med masse rutine, men spørsmålet er om det er nok.
Vårt tips: 10.-14. plass


Åkra
er og blir nordfylkets mest spennende lag. Trener Tore Emberland er sykemeldt og det blir spennende å se hvem som tar over laget. Har mistet nøkkelspillere blant andre toppscorer Mats Kvalvågnes og keeperkjempen Elias Valderhaug. Det vil ta tid før «nye» Åkra setter seg. Men Åkra er alltid en vanskelig motstander, spesielt på hjemmebane. Fikk seg et skudd for baugen og 2-4 tap for Skjold i cupen. Men ingen tror at ikke Åkra blir å se helt i toppen.
Vårt tips: 1.-4. plass

Haugesunds Avis er også optimistisk på nordfylkelagenes vegne. Fem av seks lag fra nordfylket er tippet blant de åtte beste.
Her kan du lese Odd Kåre Grøttland sin vurdering og tabelltips for 4. divisjon avd 2.

 

Hva så med lagene sør for Boknafjorden? Kan de hamle opp med FKH2, Åkra og Skjold?
NordicBet holder Randaberg og Sandnes Ulf 2 som favoritter til puljeseieren, lagene står til lavere odds enn FKH2, Skjold og Åkra.
Høyest odds gir spillselskapet på Voll som vinner av divisjonen.


Voll og Georg Strømstad tapte hjemme for Rosseland i 2017 (Foto: Aslak Ravndal, Jærbladet)

LES OGSÅ: Voll har som mål å holde plassen for 13 sesong på rad, Rosseland vil forbedre 10. plassen fra 2017-sesongen (jbl.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.