Fem stortalenter fra 2. divisjon

Vi har plukket ut fem talentfulle spillere som vi garanterer blir gode nok for høyere nivå enn 2. divisjon. Og seks outsidere som kan klare det.

Litt inspirert av Jørgen Tjærnås sin presentasjon av de 15 største talentene i norsk 2. divisjon, har vi plukket ut våre fem lokale favoritter fra samme divisjon.

I tillegg måtte vi ha med noen utfordrere som vaker i sjiktet like bak de fem utvalgte. Det ble rett og slett for tøft å vrake så mange.

2. divisjon er en veldig god utviklingsarena. Nivået er høyt, motstanden er veldig tøff nå etter serieomleggingen, og de lokale lagene ser ut til å bite meget godt fra seg. Bryne, EIK og Vidar har samlet de aller fleste gode fotballspillerne, som ikke er i Tippe- eller Obosligaen.

Mange av dem er unge, og fremdeles i utvikling. Vi serverer bare kremen av kremen. Bak disse er det også mange spennende spillere.

Adrian Berntsen
Bryne, midtbanespiller, 1999.Ble kåret til årets spiller på juniorlaget i fjor etter en særdeles sterk høstsesong. Sesongen ble kronet med debut mot Fredrikstad 30. oktober, da A-laget rykket ned i siste serierunde.

I desember signerte han en treårskontrakt med klubben han har vokst opp i.

Som fotballspiller er Berntsen en fornøyelse å se på. Hans evne til å komme seg rettvendt i mellomrommet har ført til et drøss med mål og målgivende for Bryne 2.

Dessverre har sesongstarten i år blitt ødelagt av sykdom, men det er bare et spørsmål om tid før vi får se mer av unge Berntsen. Teknisk god, fotballklok og ikke minst gode avslutninger gir Berntsen et sluttprodukt de fleste på hans alder misunner.

Han debuterte forøvrig for Norge i mars, og ble Brynes siste tilskudd av landslagsspillere.


Andreas Ueland
Bryne, forsvarspiller, 1999

Den Bryne-spilleren på denne listen som har hatt størst betydning for laget sitt hittil denne sesongen. Han startet første seriekamp mot Odd 2 og har gjort sakene sine bra uke etter uke siden det.

Ueland er så heldig å ha god fysikk og godt tempo, men også god rekkevidde på grunn av høyden. Slik vi ser det har Ueland det som skal til for å lykkes, nå er alt opp til han og Bryne.

Sammen med Lyon-spiller Tord Salte er han kanskje det største stoppertalentet Bryne har hatt siden navnebror Magnus Ueland.

18-åringen har i dag èn aldersbestemt landskamp tilbake i 2016. Med godt spill for Bryne i år kan det fort bli flere på gutten fra Rosseland.

Einar Tunheim Lye
Bryne, midtbanespiller, 1998

Herjet til tider med motspillerne i fjorårets 3. divisjon hvor han var et stadig uromoment i form av mål, målgivende og utrettelig jobbing.

En løpssterk og ærlig fotballspiller som i likhet med Berntsen er best på siste tredjedel av banen. Slik Bryne spiller nå er indreløperrollen som skreddersydd for gutten fra Undheim. Startet også seriepremieren mot Odd 2, men har måtte ta til takke med benkeplass i de øvrige seriekampene – mye på grunn av svært høy konkurranse i Bøgild og Langeland.

Vi får håpe for Lye og Bryne sin del at han får godt med spilletid utover sesongen, det er noe vi forventer klubbledelsen også er interessert i. Scoret 12 mål for Bryne 2 i fjor, fire færre en spissen Erling Braut Håland som gikk til Molde tidligere i år.

Ingvald Halgunset
Vidar, midtbanespiller, 1996

Det er, nær sagt som vanlig, flere lovende fotballspillere i Vidar, men Halgunset er definitivt den med størst potensial akkurat nå.

Fyller 21 år til uka, og begynner å bli voksen, men spillere utvikler seg i ulikt tempo og Erfjord-karen har tatt nye steg hver sesong siden han kom til Stavanger som 16-åring.

Er nå nøkkelspiller i 2. divisjon, og er en tilnærmet komplett midtbanespiller på dette nivået. X-faktor i form av at han stadig skaper målpoeng. Mangler gjerne litt fandenivoldskhet , og må selvsagt holde seg skadefri for å være aktuell for større klubber.

Morten Bjørlo
EIK, midtbanespiller, 1995

Slo gjennom for Staal i 3. divisjon i 2014-sesongen, og har tatt fine steg i Sola og EIK siden den gang. Er inne i sitt siste kontraktsår i Egersund, og dette blir en nøkkelsesong.

Er avhengig av å få litt frihet, og bli brukt riktig, for å få benyttet sine ferdigheter på beste måte. Det blir spennende å se hva han får til under Olafur Örn Bjarnason.

Starter på scratch med en helt ny trener etter å ha hatt et fint samarbeid med Maurice Ross i de to foregående sesonger. Har i tillegg en kranglete rygg. Og begynner å dra på åra i talentsammenheng.

Men; når Morten Bjørlo er skadefri og i godt humør er han en av de desidert deiligste spillerne i norsk 2. divisjon. Kan dra av tre mann. Kan åpne et helt forsvar med sine kamuflerte pasninger. Kan skru ballen opp i motsatt vinkel til nydelig scoring.

Seks som kan ta steget:
Vi har plukket seks spillere som er like bak de over. Spillere som har et stort potensial, og som kan bli toppspillere med riktig utvikling, men som fremdeles har en litt lengre vei å gå.

Marius Halvorsen
Bryne, keeper, 1998

Jublet hemningsløst etter kampslutt på Ålgård stadion i fjor høst da han nettopp hadde spilt en strålende kamp, og hjulpet Bryne 2 til seier og fortsatt eksistens i 3. divisjon på bekostning av hans egen moderklubb.

Har vært meget god i 3. divisjon denne sesongen, og foreløpig ser det ut som de store blemmene fra tidligere sesong er luket bort, eller i det minste redusert i antall. Enormt god på strek.

Har erfaring fra 2. divisjonsspill allerede som 16-åring, og er fremdeles både ung og U-landslagsaktuell.

Jonatan Braut Brunes
Bryne, midtbane/forsvar, 2000

25 kamper for Bryne 2 som 16-åring er en sterk nok prestasjon i seg selv, men ikke grunn nok alene til å komme med på en liste som dette. Brunes har, til motsetning til sine kamerater i Bryne, en litt lenger vei inn på førstelaget.

Vi må ikke glemme alderen på midtbaneankeret som med hell har blitt brukt som venstre midtstopper i Bryne sin nye 3-5-2 formasjon denne sesongen. Kanskje har han enda bedre forutsetninger for å lykkes i denne rollen med sin praktfulle fot og sitt gode overblikk.

Vi liker dessuten at Brunes har litt karakter. Han er kompromissløs i stilen samtidig som han er elegant og effektiv i spillet. Var i egen klasse da Brynes juniorlag møtte Sandnes Ulf i vinter.  Vi får håpe han fortsetter å jobbe hardt for å utvikle seg. Det kan ta litt lenger tid enn med de andre, men enden på visa kan fort bli lykkelig for Erling Braut Hålands søskenbarn.

Jostein Ekeland
Vidar, spiss, 1997

Var selv skuffet over at han ikke fikk trene med Vikings A-lag, og ikke følte han ble satset på. Men slik han har prestert i sesongstarten i år, ser det ikke ut til at han står særlig tilbake for verken Mathias Bringaker eller Patrick Pedersen.

Scoret kun åtte mål på 21 kamper for et Viking 2-lag som var suverene i 3. divisjon avdeling 5 i fjor, men høstet mye ros fra ulikt hold for sine prestasjoner. Har åpnet bra for Vidar etter overgangen, og står med tre mål på fem kamper.

Har i tillegg vist seg som en meget hardtarbeidende spiss, som river og sliter i mostandernes forsvar, og utgjør en konstant trussel.

Elion Shatri
EIK, ving, 1996

Debuterte i 2. divisjon i 2015, men fikk kun sin åttende A-kamp for EIK da han for andre gang på rad startet mot Byåsen i helga.

Var forventet å ta større steg i fjor, men slo ikke til, og endte opp med å spille høstsesongen for sunnmørslaget Bergsøy i 3. divisjon. Ser ut til å ha imponert EIKs nye trener, og kan være på vei mot et ventet gjennombrudd.

Klassisk ving, god én mot én offensivt, og skaper muligheter. En fotballtype man blir glad av å se på.

Sanel Bojadzic
Vidar, offensiv midtbanespiller, 1998

Flyr høyt om dagen, hvert fall i spillerbussen, men trolig snart også på banen. Er ikke langt unna en startplass hos Vidar. Kan herje på enkelte treninger, men være helt usynlig på den neste. Må holde seg skadefri og være tålmodig framover.

Er først og fremst en målscorer, noe 20 mål for Klepp i 4.divisjon i fjor beviste. I tillegg til å være en naturlig god avslutter har gutten en fysikk få spillere på samme alder kan matche.

En strikkmotor som blir bedre jo lenger ut i kampen man kommer, dette har ført til flere scoringer mot slutten av kampene. Må jobbe med tempoet, og da blir det utrolig artig å følge Bojadzic. Har ikke spilt høyere enn 4. divisjon, og aldri for andre klubber enn Klepp, før årets sesong.

Den dagen han etablerer seg i Vidars førsteellever kan veien videre oppover være veldig kort.

Kristoffer Rasmussen
EIK, angriper, 1997

Tillit og prestasjoner, som gjerne går hånd i hånd den ene eller andre veien, har variert de siste sesongene. Strålende for Sola i 2015, ute i kulden i samme klubb i fjor vår, strålte med sju mål på elleve kamper etter overgangen til EIK i fjor sommer, men plutselig ute av laget igjen nå som hans mangeårige sjef, Mo Ross, er byttet ut med ikke-lokalkjente Olafur Örn Bjarnason.

Må selvsagt spille oftere for å få ut sitt potensial, og må heller bort fra EIK enn å råtne på benken. Eksplosiv angriper som også er veldig god uten ball.


Hva mener du?

Fortell oss gjerne hvor vi har vurdert feil. Hvem burde vært med? Hvem har vi overvurdert? Hva mener du?

5 hendelser på “Fem stortalenter fra 2. divisjon”

 1. Morten Vatland

  Helt utrolig at dere ikke tok med Geir Dahle Høyland fra Bryne.
  Han har spilt jevnt med Einar Tunheim Lye i de siste månedene og disse to kniver om en plass på laget.
  Da jeg så at han ikke kom med blant de 5 første, så tok jeg det for gitt at han i det minste var med blant de 6 neste. Men ikke der heller. Hadde vært interessant å fått en forklaring på dette.

 2. Hei Morten, Geir er god han men er født i 1991. Det er den enkle forklaringen på at han ikke er med på listen. 95-modeller som er eldst på denne listen.

 3. Lars Fisketjøn

  Hei. Geir Dahle Høyland er for gammel til å kalles talent, men han er en fantastisk god fotballspiller.

 4. Espen Forsberg

  Hei.
  Tiltross for at det i alle år har vært ropt på en notorisk målscorer på Viking Stadion, mener jeg at forsvarsspillet er det som bekymrer mest. Ser at listen din stort sett består av angrepsspillere og midtbanespillere. Finnes det ikke flere gode backtalanter?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.