Cupens 3. runde

Her er mitt forslag til cupoppsett. Det vil si, det er ikke helt mitt forslag, men det er slik jeg tror Norges fotballforbund (NFF) gjør det.

Kriteriene er kort reiseavstand, at lag ikke har møtt hverandre i NM de siste tre årene, og at lagene fra 2. divisjon får høyest mulig motstand. Men disse kriteriene er bare veiledende. Vi vet at både Mo – Bodø/Glimt, Vigør – Start og Brattvåg – Hødd (trolig m.fl.) har blitt satt opp mot hverandre mer enn to ganger i løpet av siste treårsperiode.

1. Tromsø – Tromsdalen
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Skikkelig lokaloppgjør mellom to klubber som kjenner hverandre veldig godt. Lagene har imidlertid ikke møttes i cupen siden tredje runde i 2012. Tromsø har vært både i Oslo og møtt Lyn, samt i Narvik og møtt Mjølner. Det gir en total reisevei på 2000 kilomter. Tromsdalen har vært en tur i Bodø og møtt Junkeren, men møtte Senja på hjemmebane i andre runde. Derfor ligger det kanskje i kortene at kampen går på Alfheim, og ikke på TUIL Arena 4,7 kilomter unna.

 

2. Bodø/Glimt – Alta
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Har ikke møttes siden 2012. Store avstander i Nord-Norge, men tror det er bra at lagene der oppe kan møtes innbyrdes så sent som i tredje runde, selv om muligheten for bortefans på kampene er minimal. Alta hadde hjemmekamp i forrige runde, og kan vel få en bortekamp her.

3.  Nardo – Rosenborg
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Lagene har ikke blitt satt opp mot hverandre på 19 år. Nardo slo ut KIL/Hemne (3. divisjon) borte i første runde, og selv om Rosenborg har to bortekamper (Åfjord og Byåsen) kan det redde hjemmekamp og folkefest på Nissekollen.

4. Molde – Stjørdals/Blink
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Stjørdals/Blink ville nok helst hatt Rosenborg, men det spørs om ikke det er Nardos tur nå ettersom Rosenborg var oppe i Stjørdal i første runde i 2010. Stjørdals/Blink har slått ut Strindheim (2. divisjon) og Levanger (Obosligaen) på hjemmebane, må kanskje nøye seg med bortekamp ettersom Molde var i Oslo og møtte Grorud i andre runde.

5. Aalesund – Brattvåg
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Brattvåg møtte Molde i fjor, og nå blir det Aalesund. Har hatt hjemmekamper i de to første rundene, og dermed kan det bli bortekamp nå.

6. Nest Sotra – Sogndal
Sikker kamp: Tippeliga mot 2. divisjon. Nest Sotra og Åsane de to eneste Hordaland-lagene igjen i cupen, men de møttes i fjor. Sogndal eneste lag fra Sogn og Fjordane som er med ennå. Begge lag står med to bortekamper, og Sogndal har lengst reisevei i tidligere runder, men her fortjener vel 2. divisjonslaget hjemmekamp.

7. FK Haugesund – Åsane 
Sannsynlig kamp: Tippeliga mot Obosligaen. Vanskelig kabal å legge i Rogaland, Hordaland og Agder. Flesteparten av 2. divisjonslagene som er videre til tredje runde er fra Vestlandet og Nord-Norge (kun Bærum og Asker fra Østlandet), men noen må Åsane møte og. Om ikke NFF setter dem opp mot et østlandslag er FK Haugesund det mest sannsynlige. FKH har vært både på Stord og i Bergen, mens Åsane kun har vært i Bergen og omland.

8. Vidar – Sandnes Ulf
Sannsynlig kamp: Obosligaen mot 2. divisjon. Lagene møttes i andre runde i 2011.  Vidar har vært på Sola, Sandnes Ulf har vært i Egersund. Kan bli på Sandnes stadion som for fem år siden, men kjekkeste hadde vært på Lassa.

9. Vindbjart – Viking
Usikker kamp: Tippeligaen mot 2. divisjon. Hele Sørlandet vil ha Vindbjart – Start, og det hadde vært et helt naturlig oppgjør, men jeg tviler på NFF deler ut den kampen på ny etter fjorårets oppgjør. Så da blir det nok en tur til Vennesla for Viking. Det kan bli en meget interessant, men neppe noen publikumsfavoritt.

10. Start – Strømmen
Usikker kamp: Tippeligaen mot Obosligaen. Start kan bli sendt både østover og vestover, men jeg tror det blir Strømmen. De trenger også en motstander ettersom det er oddetall av lag fra Rogaland i tredje runde. Start har hatt lenger reisevei med deres bortekamp mot Fram i Larvik sist, og får nok denne på Sør Arena.

Østlandet forøvrig:
Usikre kamper alle sammen. På Østlandet er det veldig mange lag på kort avstand. Jeg har valgt ut fra kriteriene til NFF, men her kan det være lokale forhold jeg har oversett. 2. divisjonslag mot Tippeliga-lag, og lag som ikke har møttes siste tre år. Her har jeg ikke sett nøye på hjemme/bortelag.

11. KFUM- Vålerenga
Tippeliga mot Obosligaen.

12. Asker – Lillestrøm
Tippeliga mot 2. divisjon.

13. Sarpsborg 08 – Fredrikstad
Tippeliga mot Obosliga.

14. Odd – Kongsvinger
Tippeliga mot Obosligaen.

15. Stabæk – Bærum
Tippeliga mot 2. divisjon.

16. Strømsgodset – Sandefjord.
Tippeliga mot 1. divisjon.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.