En bit av min lidenskap for fotball døde i kveld

Jeg trodde lokaloppgjøret mellom Bryne og Sandnes Ulf skulle bli en fest. Det ble 90 minutter bortkastet, og 175 kroner ut vinduet.

Bryne badet i sol, og det var mye folk i området rundt stadion. Vi måtte lete litt for å finne parkeringsplass, vi måtte stå litt i kø for å få billett og vi måtte vente litt på å få servert et pappkrus med cola. Altså slik det skal være på fotballkamp. 3000 på tribunen er bra, slik tallene har vært på Bryne stadion de siste sesongene, men jeg er likevel ikke imponert. Det var lokaloppgjør, det var nydelig vær og det var en uhyre viktig kamp for begge lag. Her burde det vært stinn brakke. Stemningen var også noe tynn. Verken B-gjengen eller Gaukene tok grep om tribunekampen. Fortsett å lese «En bit av min lidenskap for fotball døde i kveld»

Hvem er gode nok for Viking?

Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende
Foto: Olaf Omdal / Dalane Tidende


Jeg mener det ikke finnes lokale spillere i 2.- og 3. divisjon som er gode nok til å gå rett inn å styrke Viking, men det finnes noen få som hadde forsvart en plass i en tropp.

Forskjellen mellom Tippeligaen og 2. divisjon har aldri vært mindre, det ser det ut til å være bred enighet om i Fotball-Norge. Forskjellen mellom Viking og Vidar, EIK og Sola er heller ikke enormt stor. Det så vi blant annet da Vidar malte i senk Viking i tredje runde i cupen. Fortsett å lese «Hvem er gode nok for Viking?»

Cupheltene som skal til Ullevaal

15687(Foto: Charlotte Mæland / Solabladet)

Det er en smått historisk begivenhet når Vidar for andre gang møter Vålerenga på Ullevaal i cupens 4. runde. Her er heltene fra Lassa som skal gjøre det bedre enn gjengen som spilte for 16 år siden.

Det er ingen tilfeldighet at dette laget er i fjerde runde i cupen, og kun har tapt én seriekamp (borte mot Vard) hittil i år. De fleste spillerne holder høyt 2. divisjonsnivå, og flere av de unge har potensial til å spille høyere oppe i divisjonene, mens flere av de etablerte har erfaring fra nivå 1 og 2. Har en fin miks av unge og rutinerte, samt av kontinuitet og nytt blod. Fortsett å lese «Cupheltene som skal til Ullevaal»

Cupens 3. runde

Her er mitt forslag til cupoppsett. Det vil si, det er ikke helt mitt forslag, men det er slik jeg tror Norges fotballforbund (NFF) gjør det.

Kriteriene er kort reiseavstand, at lag ikke har møtt hverandre i NM de siste tre årene, og at lagene fra 2. divisjon får høyest mulig motstand. Men disse kriteriene er bare veiledende. Vi vet at både Mo – Bodø/Glimt, Vigør – Start og Brattvåg – Hødd (trolig m.fl.) har blitt satt opp mot hverandre mer enn to ganger i løpet av siste treårsperiode. Fortsett å lese «Cupens 3. runde»