Tips til voksne om Fortnite

Om du har barn er det stor sjanse for at du har hørt om Fortnite. Over tre og en halv millioner mennesker i hele verden spiller det populære spillet og svært mange av disse går på barneskolen. Mange voksne lurer på hvorfor spillet er så populært, hva det går ut på og om det er greit at barna deres spiller det. Denne artikkelen er skrevet med tanke på alle disse foreldrene.

Fortnite er et populært spill, utviklet av Epic Games og People Can Fly i 2017. Nå samarbeider de med Marvel som lager alle Avengers filmene. De jobber med å få spillet litt mer spennende.

Spillet handler om å komme på førsteplass enten som solo, duo (par) eller lag med fire spillere. I hver runde er det 100 personer som hopper ned på en øy fra en flygende buss. På øya er det 20 forskjellige steder å lande. Der du lander kan du finne våpen, granater og bandasjer. Hvis du vil vinne må du stå igjen til slutt, og det betyr at du enten må være det siste laget eller den siste spilleren som overlever. Det er som sagt 100 personer per runde og det er alle mot alle, hvis du spiller solo då skal du prøve å få ut fiender alene, men hvis du spiller lag eller par så er det lettere å vinne.

Nå er det over 3,4 millioner Fortnite brukere, men ikke alle følger aldersgrensen og den er 12 år. Problemet med dette er at barn som er under 12 år kan ha problemer med å se grensen mellom spill og virkelighet. Spillet er voldelig, men en spiller vil aldri se blod eller at spillere blir overdrevent dramatisk drepte når de blir det. Det er heller ingen banning i spillet. Vi hadde en ja eller nei undersøkelsen der vi spurte 50 barn i forskjellige alder mellom 6-13 om de ville ha lavere aldersgrense i Fortnite og 27 av dem svarte “ja”, men det var jo veldig jevnt.

Det er også barn og voksne folk som bruker mye penger på å kjøpe forskjellige personer og danser som bare skal se kult ut. Så lenge det er et kredittkort pålogget kan den som spiller på PlayStation kjøpe hva de vil med de pengene foreldrene hadde tenkt å bruke på noe viktigere.

Folk kan bli mindre sosiale. I stedet for å bli med hjem til andre går de heller hjem til seg sånn at de kan spille i lag, fordi man trenger to skjermer og to PlayStation for å spille sammen. Det kunne vært en løsning at alle foreldre som har barn som spiller Fortnite burde ha en regel om at man ikke kan spille Fortnite rett etter skolen og ikke spille for mye i fritiden.

Det er noe bra med Fortnite. Du kan lære engelsk av engelske Fortnite Youtubere, av den engelske skriften over alt og av de du spiller med. Du kan lære strategi når man begynner å spille må man tenke på å hvor det er lurt å lande på øya, hvor man kan finne våpen og hvordan man kan ta ut fiender.