Skolens uteområde er viktig

På Vollen er det mange elever som liker å leke i friminuttene. Foto: Martin Øyre

Når Solås skole skal bygges ut, forsvinner et veldig bra uteområde på skolen – nemlig Vollen med hinderløype og mange gode klatretrær.

Noen elever på skolen, for eksempel jeg, liker å klatre i trærne når det er friminutt. Det kan vi ikke lenger når de blir tatt vekk. Det er ikke bare klatring vi holder på med i den lille skogen. Det er jo også å ha kjekke leker som “tikken” for de små, “liv eller død”, “boksen av” og mange andre leker.

Alexander Idland på 6.trinn sier at han ofte pleier å klatre i trærne på Vollen sammen med vennene når han kjeder seg. “På Vollen liker jeg best å ha “Tikken” og klatre”, forteller han. Hvis han kunne få velge noe å ha med på den nye skolen, ville han hatt en trampolinepark, fordi han liker å hoppe.

Hinderløypa på Vollen. Foto: Martin Øyre

Jonetta Øyre gikk på Solås skole tidligere. Hun forteller at hun syns det var veldig kjekt å være på Vollen, og at hun var der mesteparten av tiden når det var friminutt. “Det jeg liker med Vollen er at det er en kjekk hinderløype der. Og jeg synes det er litt bra å ha litt natur på skolen og ikke bare asfalt. Man kan også være kreative på hva vi gjør der”, mener Jonetta. Hun husker at de holdt mye på med slengdissa og hadde mange konkurranser, f.eks hvem som klarte å hoppe lengst i slengdissa og hvem som kom fortest gjennom Tarzanløypa. “Jeg likte best at det var så mye forskjellig å finne på av alt som var med trær og tau og sånt”, sier hun. Jonetta synes det er litt trist at de skal fjerne Vollen, og tror det er viktig å lage et lignende uteområde med hinderløype og mulighet til å være kreativ. “Jeg ville helst hatt med en del natur”, avslutter hun.

Jeg og mange andre vil savne trærne og de andre tingene som skal vekk. Når de skal bygge på skolen der Vollen er, syns jeg at de må huske at de bør erstatte denne plassen med gode trær, en ny og bra lekeplass for de små og en hinderløype til å leke i.

Skrevet av Martin Øyre.