Hva skal skje med Figgjo skole?

Hva skal skje med Figgjo skole?

Høsten 2019 skal det stå en splitter ny skole på Figgjo, men hva vil skje med den gamle skolen? Årets sjetteklassinger blir de første åttendeklassingene på den nye skolen, og de er nysgjerrige på hva som kommer til å skje med den gamle skolen. Skal skolen rives og noe nytt bli bygd? Eller kommer bygget til å restaureres og brukes til noe annet?

Vi har intervjuet Oddgeir Tørset fra Sandnes kommune for å få svar på det vi lurer på. Han sier at Sandnes kommune jobber med å finne ut av hva som skal skje når den nye skolen på Figgjo er ferdig. Han sier at dette vil sannsynligvis bli avgjort i Juni 2018. Tørset legger til at de i kommunen har tenkt på å bygge et gamlehjem eller et lite sykehjem.

Skolebygget er i dårlig stand og det er mye som må gjøres for at det ikke skal bli revet ned. Vi spurte fem elever på Figgjo skole om hva de tenker kommer til å skje med skolen når nye Figgjo skole er klar til å brukes. Malin, Linnea og Eirik sa at de trodde at skolen kom til å bli revet ned, mens Kajetan og Szymon trodde skolens område ville bli gjort om til skatepark.

Selv om vi ikke har fått endelig svar på hva som skal skje når Figgjo skole ikke lenger er i bruk er det godt å vite hva politikerne i kommunen tenker på. Det høres bra ut at det kanskje skal lages gamlehjem eller sykehjem, men skatepark hadde jo ikke vært feil.

Bak fra venstre: Malin Dale, Erik Todnem og Linnea Kidøy-Hansen

 Fremme fra venstre: Kajetan Antoni Musial og Szymon Rutkowski.