EN MESTERNES MESTER PÅ ÅLGÅRD

Ann Kristin Flatland (36) er tidligere toppidrettsutøver som nå bor på Ålgård og har vært med i Mesternes mester.

Ann Kristin studerer til å bli lærer. Hun bor sammen med familien – kjæresten Kristian Brekken og døtrene Anne (6) og Live (4). Ann Kristin var 11 år da hun begynte på skiskyting. Hun sier selv at hun ble bedre da hun ble eldre.

Ann Kristin Flatland. FOTO:
Ane Byrkjedal Levang og Maja Cassim.

Det hun likte best med skiskyting var at det var så sosialt og at det var mange jenter og gutter som gikk på skiskyting.

-Jeg har enda medaljene hjemme fra da jeg var skiskytter, sier Ann Kristin. Hun har vært med i to OL, i 2010 og 2014. Hun var også med i 2018, men da som kommentator, ikke som skiskytter. Hun la opp fordi hun hadde en jente på 2 år og ville være mer med henne. I tillegg måtte hun reise så mye og begynte å bli lei.

Mesternes mester

Da årets sesong av TV-programmet Mesternes mester startet, fikk vi se Ann Kristin i aksjon på TV-skjermen. – Jeg tror de valgte meg til å være med i Mesternes mester, fordi jeg har lagt opp og de ville kanskje ha med en skiskytter, sier Ann Kristin. – Det jeg likte best med Mesternes mester var at det var så sosialt. Vi hadde det veldig kjekt sammen og det var veldig god mat. Hun forteller at hun egentlig ikke hadde noen spesiell konkurrent men at alle var gode og at de var gode på forskjellige konkurranser.           

Bilde fra Ann Kristin fra Mesternes mester
FOTO: fra NRK

-De jeg ble best kjent med i Mesternes mester var Ole Martin og Hanne. Hanne var min romkamerat og Ole Martin røk ut rett etter meg, så vi pleide å være på mye turer sammen. Hun røk ut på første natt-test, men hun skulle ønske hun kunne vært med litt lenger.

-Jeg ville være med i Mesternes mester fordi jeg fikk spørsmål om å være med og fordi jeg synes det er et veldig kjekt familieprogram. Vi spurte hva hun synes var bra med Mesternes mester og hun svarte: – Jeg synes det var veldig kjekt og det var veldig mange kjekke folk å være sammen med.

Hun tipset alle som vil bli idrettsutøvere med at de må alltid ha det kjekt med det de holder på med og  være allsidig.

Skrevet av: Ane Byrkjedal Levang og Maja Cassim