«Jeg tenker på deg hver gang jeg er på do»

Dette bildet startet det hele! En flott symmetrisk og skarp brett fra Solborg Hotel i Mandal.
Dette bildet startet det hele! En flott symmetrisk og skarp brett fra Solborg Hotel i Mandal.

Jepp, dette får jeg ofte høre. Både damer og menn tenker på meg når de er på do. Og jeg blir både litt skremt og stolt over det. Grunnen er ganske enkelt at jeg har verdens eneste blogg om dorullbretter. Ja, du leste rett – en blogg med bilder av dorullbretter. Og hvorfor i alle verden har jeg det? Vel, hvorfor skulle jeg ikke? Noen må jo ta på seg ansvaret for å dokumentere dorullbrettene en møtes med når man bor på hotell.

Det begynte som en spøk. Min gode venn Ole og jeg satt og pratet om løst og fast, og av en eller annen grunn kom vi inn på dorullbretten. At de hadde brett på dorullen på hotell. Neste gang jeg bodde på hotell tok jeg bilde av bretten og sendte til Ole. Og når han bodde på hotell et par uker senere sendte han bilde av bretten på badet sitt.

– Du må jo starte blogg, sa Ole.

Så da måtte jeg jo det.

Og det har tatt litt av kan en si. Jeg har nå snart 3.000 bilder av dorullbretter fra all verdens hoteller!

Dorullbrett finner man over hele verden, like universelt som smilet - og kanskje like viktig for sinnets munterhet?
Dorullbrett finner man over hele verden, like universelt som smilet – og kanskje like viktig for sinnets munterhet?

Nesten 200 mer eller mindre galne personer har sendt meg et eller flere bilder av dorullbrett! Fungerende mester i avgitte dorullbidrag er Jon Henrik, som kan notere seg for 244 bidrag til bloggen min.

Jeg tenkte først jeg skulle komme med en rasjonell forklaring på hvorfor jeg driver en dorullbrettblogg. Men det finnes jo egentlig ingen rasjonell forklaring utenom at det kun er for gøy. Og da skal man slippe å forklare.

Thailand utmerker seg ofte med flott dorullbrett. Her på en "side by side" holder.
Thailand utmerker seg ofte med flott dorullbrett. Her på en «side by side» holder.

I mellomtiden kan du jo kose deg eller ergre deg over bloggen min www.dorullbrett.no, og du er selvsagt hjertelig velkommen til å sende meg bilde av dorullbretten som møter deg neste gang du bor på hotell!

Vi har facebook-side også. Heldigvis er jeg ikke alene om å ikke ta livet for alvorlig.

For deg som vil vite mer om dorullbretten historie, les her.

Første skritt mot verdensherredømme

Makt er bare så herlig, og jeg har endelig fått et bevis på den forbrukermakt jeg innehar som blogger! Se bare dette synlige bevis på at mitt forrige innlegg om kebabens fortreffelighet endrer folks kjøpevaner. Vel, i hvert fall en person sin. Men uansett – en farse mindre spist!

forbrukermakt

Målet om verdensherredømme synes stadig nærmere!

Junkfood er livets salt

Happy Time sin Pizza Norge er legendarisk på Jæren. Pizzabunn med kebabkjøtt, kebabaus - og pommes frites.
Happy Time sin Pizza Norge er legendarisk på Jæren. Pizzabunn med kebabkjøtt, kebabaus – og toppet med pommes frites.

Forrige innlegg om mitt forhold til farse har kanskje ført noen i den villfarelse at jeg er en matsnobb. Så langt der i fra. En stor del av ungdomstiden ble tilbrakt på gatekjøkken, og trangen til skikkelig junk food har vært rimelig konstant siden. Jeg går ikke av veien for et gourmet-måltid heller, men det var tidlig klart at jeg er en langt mer fremskreden gourmand enn gourmet.

Jeg tror folk flest liker junkfood, men det er nok ikke alle som tør å innrømme det. Det er jo ikke politisk korrekt å gi seg hen til slike synder, i en verden hvor man på Insta og Face fortløpende skal legge ut bilder av froskelårene og kalvebrisslene man spiser, for ikke glemme å la Runkeeper fortelle hvor mange mil man har løpt før frokost.

Men junk food er nå en gang livets salt. Man skal selvsagt ikke spise det for ofte, men en sjelden gang må man unne seg et skambelagt blodåretettende måltid!  Så får man heller ta en strafferunde på sykkelen rundt Frøylandsvannet etterpå.

Min favoritt for tiden er kebabrull fra Happy Time på Bryne. Den er sykt god!!

Spiser man kebanrullen med kniv og gaffel på tallerken blir det et skikkelig  gourmetmåltid
Spiser man kebabrullen med kniv og gaffel på tallerken blir det et skikkelig gourmetmåltid

Og vil man ta den helt ut bestiller man kebabtallerken:

2014-10-26 20.06.59

For ordens skyld: Dette blogginnlegget er ikke sponset. Men jeg skulle ønske det var!