Oss primitive mannfolk imellom…

Jeg er en fredsæl mann som liker ro og harmoni. Men sett meg bak et ratt – da kommer hulemannen frem i meg! Aldri er vel vi menn mer primitive enn når flere kjørefelt snevres inn til ett…

Sniken som kom seg foran meg. Jeg var reddere for lakken på min bil enn han var for sin. Skjønner jeg godt. En liten lekebil.
Sniken som kom seg foran meg. Jeg var reddere for lakken på min bil enn han var for sin. Skjønner jeg godt. En liten lekebil.

Det skjedde i dag igjen. Tar fergen til Arsvågen, og når man kjører i land er det tre felt, som etter noen hundre meter blir til ett. Da er det meningen at man skal høflig skal flette seg inn i ordnet rekke. Eller som vi menn oppfatter det: det er full fart fremover med håp om at vi klarer å psyke ut de andre, slik at de føyer seg og legger seg bak. Premien er at vi får ligge først i eksosen bak trailerne, og kommer frem til Haugesund 30 sekund før de vi kjører forbi.

I dag tok jeg kampen opp mot en rød liten Ford. Jeg hadde avansert et par billengder i venstre felt, så kom denne sniken hurtig på min høyre flanke. Jeg gasset opp, og lå faktisk en meter eller to foran ham, men han var ikke til å rokke. Målbevisst hadde han klampen i bånn og det var ikke antydning til at han ville gi seg.

Tankene for i hodet mitt, skal jeg ofre lakk og forsikringsbonus for å komme før ham, eller skal jeg la ham vinne. Jeg lot ham vinne. Hatet ham inderlig et minutt eller to, før jeg tilbrakte resten av kjøreturen til Haugesund med å le flaut av meg selv. Fy fader hvor primitiv det går an å være. Det er jo latterlig.

Men bare vent til jeg skal hjem på onsdag. Da er det på an igjen, da skal ingen rød liten lekebil få snike seg foran meg i køen! Du er herved advart!

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar