Oljeløsning for håpløs byas

Fantastisk flauhetsvegrende hjelpemiddel for ukyndige bilførere!
Fantastisk flauhetsvegrende hjelpemiddel for ukyndige bilførere!

5W-30? Eller 10W-40?
En ekte jærbu vet med en gang hva det dreier seg om. Olje! Det gjør for så vidt jeg også, men ikke mer enn at det er betegnelsen på motoroljer – aner ikke hva det står for! Om 5W er bedre eller dårligere enn 10W og hva det andre tallet betyr – har ikke peiling!

Jeg vet at det er mineralsk og syntetisk motorolje, og en kamerat på Orre fortalte en gang hva som var best – men hvem husker vel sånt?  Og nymotens biler klarer seg jo veldig godt selv, på service hver 30.000 km og det er det. Men plutselig begynte Renaulten min (ja jeg kjører fransk bil, det er flaut nok på Jæren) å remje om at jeg måtte «top up on oil».

Så da var det å stoppe på nærmeste bensinstasjon, og stå der rådvill. Som mann er det jo flaut i seg selv å spørre om hjelp, og ekstra flaut når betjeningen var to unge jenter. Hvem tør vel synke så dypt å innrømme at man ikke kjenner sin motorolje en sådan stund?

2016-11-26-09-21-36Da var det Esso hadde løsningen klar! En skjerm man kunne skrive inn registreringsnummeret på bilen – og få svaret på alt! Absolutt alt!!Dekktrykk, lyspærer, motorolje osv osv!!

2016-11-26-09-21-44-hdr-2Selvsagt foreslo den oljen som var desidert dyrest (ingen tegn til lav oljepris her nei) – men det var det vel verdt!!

Så da kunne jeg med manneverdigheten i behold fylle olje på bilen. Litt av verdigheten forsvant når jeg ikke helt klarte å åpne panseret med en gang, og enda mer når jeg tok i bruk en trakt jeg fikk for å ikke søle, men dog! (Jeg innbiller meg at ekte jærbuer ikke bruker trakt når de heller på motorolje.)

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar