Jeg ble trippel-krenket!

Det har tatt meg litt tid å bearbeide dette – men jeg vil fortelle om dagen da også jeg opplevde å bli krenket. Faktisk ble jeg trippel-krenket på én og samme dag! Traumatisk er bare fornavnet.

Vi var invitert til en omvisning på et hotell under bygging, og måtte da ha på både vernesko og gul vest.

Dette bildet ble tatt av de som fikk vest og sko i korrekt størrelse. Det viser hvor softis-maskinen kommer til å stå når hoteller er ferdigstilt.
Dette bildet ble tatt av de som fikk vest og sko i korrekt størrelse. Det viser hvor softis-maskinen kommer til å stå når hoteller er ferdigstilt.

Første krenkelse:
Large var største størrelse det var mulig å oppdrive i gul vest!! Large? Babystørrelse! Krenket iførte jeg meg vesten, man skal jo være høflig når man er gjest. Heldigvis trengte man ikke kneppe igjen foran, så den fungerte på sett og vis (men rett skal være rett – det så mer ut som jeg gikk med bukseseler enn med vest). Men vest-krenket var jeg uten tvil!

Andre krenkelse:
De hadde kun sko i små størrelser! De største skoene størrelse 44! En alvorlig krenkelse for oss langskodde! Skammen og flauheten kan man jo bare forestille seg! Den gule vesten (bukseselene) måtte vrenges av igjen, og mens mine gode kolleger glade og fornøyde gikk inn til omvisning måtte jeg skamfull og krenket returnere til minibussen og vente.

Benyttet ventetiden til å søke på nett om det fantes noen støttegrupper for oss som blir sko-krenket, men det var det dessverre ikke.

Og sko-krenkingen er noe jeg stadig opplever – ikke minst på skobutikker. Der har de jo faktisk sko i størrelse 46, men disse er ofte henvist til egne stativ og områder i butikken, og det er veldig stigmatiserende og krenkende, ja på grensen til apartheid vil mange mene.

Tredje krenkelse:
Under den ellers hyggelige lunsjen med hotellfolkene kom man i snakk om en konferansevert på et stedlig hotell.
«Er han gammel?», lurte en på.
«Ja», kom det kjapt fra salgssjefen – «Han er førti»!

Øyeblikkelig alders-krenkelse for en 49-åring der altså. Kunne hun ikke like godt hentet en gåstol til meg og ropt høyt at jeg burde forsyne meg med havregrøt for den var lettest å tygge uten tenner?

Du har helt sikkert blitt krenket en eller flere ganger du også hvis du bare kjenner etter! Er det ikke fælt?

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar