Ja til kjønnsnøytral dugnad!

Å være foreldre til unger som er med i idrett eller andre fritidsaktiviteter innebærer å bli innkalt til dugnad. Sånn er det – og sånn skal det være. Det meste av ungenes fritid er basert på frivillighet – og da har man som foreldre plikt til å stille opp. En hyggelig plikt synes jeg.  Jeg er en sånn som liker dugnad.

Jeg liker det sosiale fellesskapet med andre foreldre. Jeg synes det er viktig at man blir kjent med foreldrene til de andre ungene på laget, og jeg mener at det er ansvarsløst å være foreldre til tenåringer uten noen gang ha gått natteravn.

Bare jeg slipper å være fotballdommer når ungene begynner med offside!  For det forventes visst at vi fedre automatisk kan iføre oss dommerskjorten og kunne alle regler. Det er nemlig ennå en kjønnsinndeling i dugnaden – og den må vi få bort!

2014-12-22 20.10.52
Nissefar med gratis grøt. Og ingen mistet matlysten når jeg gjorde oppmerksom på at dersom de merket noe som minnet om en mandel så var det ikke det – men jeg som hadde hatt et lite uhell med en løs tann under tilberedelse av grøten…

«Vi trenger noen fedre til å være fotballdommere»
«Kan noen av mødrene være nissemor og dele ut grøt?»

Nå er det jo ikke så lett for oss menn å være nissemødre men nissefedre takler vi helt greit!
Kall heller inn kjønnsnøytralt!

Selv hadde jeg i går kveld gleden av å stå med nisselue og dele ut gratis grøt og gløgg til folket på M44 til inntekt for håndballen. Et par timer gøyal dugnad, og vi var faktisk tre menn som var med. Det gikk jo helt greit det.

Nissefedre fungerer det også!
Nissefedre kan også dele ut grøt!

Sosialkomiteen vi har for fotballguttene våre består kun av menn. Nå knyttet vi riktignok til oss en kvinnelig konsulent for litt råd og bistand i starten, men etter det har vi vært rimelig selvgående.

Og til en fotballturnering i høst bestemte vi oss for at alle kaker skulle være mannebakt!

Vi fikk noen bekymringsmeldinger på Facebook fra snille og noe engstelige mødre som tilbød seg å hjelpe – men nei – vi skulle vise dem. Menn kan og vil. Også bake kaker. Vi må bare slippes til og stoles på. (Og at menn kanskje er noe forskjellige i sin tilnærming til langpannekakebaking enn kvinner gjorde seg utslag i at en av oss gikk i garasjen og fant frem tommestokken som første redskap – for å sjekke at kakeformen var 30×40 cm, som oppskriften tilsa).

2014-11-23 11.09.56
Alt er mannabakt! Og smakte selvsagt utmerket!

Noen kan bake – noen kan dømme. Det er ikke kjønnsbestemt hvem som kan hva. Selv har jeg forhåpentligvis dømt min siste fotballkamp nå som ungene skal begynne med dette offsidegreiene – jeg kan heller ha et godt kakestykke klar etter kampen til hun som trør til som dommer!

2014-11-22 19.11.51
Mannabakt vaniljekake. Var jo sykt enkelt å lage.

 

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar