Endelig frislipp!!!

Endelig var dagen her! Jeg har hatt sesongens første motorsykkeltur. Den gikk som vanlig er med kveldsturene mine litt på kryss og tvers på Jæren.

Vi er privilegerte som får bo på Jæren!! Herlig kveldstur på motorsykkel - årets første - men ikke siste!
Vi er privilegerte som får bo på Jæren!! Her et bilde fra kveldens luftetur. Årets første  –  men definitivt ikke siste!

Jeg vet egentlig ikke hva det er. Men det er bare noe med det å kjøre motorsykkel. 9 av 10 motorsyklister vil sannsynligvis si «frihets-følelsen» hvis du spør dem hva som er så fint med å kjøre motorsykkel. Jeg ville nok svart det samme. Uten at jeg egentlig vet hvorfor… men et lite minne som kanskje illustrerer det:

Jeg  glemmer aldri et par fantastiske dager jeg hadde for…oi…det er visst 28 år siden nå… Jeg hadde friuke fra jobb, og slengte meg på min Honda VF1100 C for å kjøre en tur fra Stavanger til Ålgård. Hadde ikke noe ærend på Ålgård, men tenkte det var en fin liten tur. Når jeg kom til Ålgård tenkte jeg at nå er jeg jo egentlig godt i gang, hvorfor ikke kjøre til Vikeså og ta en is der. Vel fremme på Vikeså var himmelen blitt skyfri, og da var det jo bare å koste videre, neste destinasjon var Mandal, det er jo en fin liten by…

Så ble det bare kjekkere og kjekkere å kjøre, og før jeg ante ordet av det var jeg kommet til Drammen!! Fikk meg et rom på Holm’s motell, og siden kvelden ennå var forholdsvis ung kjørte jeg like godt en kveldstur til Oslo og tilbake før jeg la meg.

Det var bittelitt flaut å stille til frokost neste morgen, for jeg hadde jo bare kjøredressen og svære kjøresko, skulle jo egentlig bare til Ålgård, men jeg fikk nå i meg litt frokost før jeg nøt kjøreturen tilbake til Stavanger.

Det var to fantastiske dager på motorsykkelen! Slik er det! De som forstår, forstår.

Med ønske om en flott sesong til alle på motorsykkel!

Motorsykkelturer gir så mange gode naturopplevelser også! Her fra en tur til Ullensvang i fjor.
Motorsykkelturer gir så mange gode naturopplevelser også! Her fra en tur til Ullensvang i fjor.
2015-06-21 12.23.07
Fascinerende med den snøen midt i juni…
Alltid kjekt med tur til Suleskard om sommeren, før snøen forsvinner.
Alltid kjekt med tur til Suleskard om sommeren, før snøen forsvinner.
Dette er noen år siden nå... på vei hjem fra Oslo over Suleskard. I slutten av mai!!
Dette er noen år siden nå… på vei hjem fra Oslo over Suleskard. I slutten av mai!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og en liten video jeg filmet fra et par av mine yndlingsstrekninger:

og denne (her hører det med til historien at vel fremme i Dalen fant jeg ut at jeg hadde punktert på bakdekket… så det ble leiebil videre til Hamar…)

Forfatter: Harald Ellingsen

Trenæva siddis utvandret til Jæren i -98.

Legg igjen en kommentar