Nullstille, se mot 2016, og håper på Vidar Nisja.

Gaute Larsen er trener i 2016
Gaute Larsen er trener i 2016

Nå er det nok på tide å nullstille. Styret i Bryne har tatt et valg iht trener situasjonen, og da må det respekteres og vi må se fremover.

Vi er alle enige om at det som er levert ikke har vært godt nok, og da må det være lov å si i fra hva en mener. Men nå får vi legge sesongen 2015 bak oss, og nullstille mot 2016 sesongen.

Men det vil selvsagt settes tøffe krav mot trenerne for neste sesong når det gjelder flere punkter. Men det viktigste for meg er egne unge spillere.

Når en i media leser begrunnelsen på hvorfor en del av prøvespillerne som har vært innom de siste ukene, ikke får kontrakt, kan en med glede lese at Truls Vagle, Rets Grødem og unge Haaland skal satses på. Da forventer jeg at de blir å se i startoppstillingen i kamp etter kamp, slik at de får muligheten til å utvikle seg å bygge selvtillit. Men vi må hente noen flere spillere i tillegg, og jeg vet de fleste av oss som er glad i klubben, håper sterkt på et comeback fra Vidar Nisja. Kommer tilbake til han lenger nede i denne bloggen.

Et tap at Terje Aasen slutter i styret.
Et tap at Terje Aasen slutter i styret.

Jeg er faktisk glad for at det har vært en del turbulens den siste tiden, og jeg er glad for at Terje Aasen stod frem med litt av det indre i klubben. Det har vært for mye «prosesser» som ingen vet hva er, og derfor bra å få luftet ut litt. At det ender med at Aasen ikke er med videre, tror jeg er et tap for klubben. En sterk personlighet som hans, og ikke minst hans evner og kunnskaper, tror jeg vi hadde trengt med videre i de ganske tøffe årene som ligger foran oss på veien tilbake for å bli det vi en gang var, nemlig mønsterbruket på Jæren. Diskusjonen rundt et sportslig utvalg vil nok fortsette, og den håper jeg ender med at vi får det, og at typer som Alf Ingve Berntsen, Alf Inge Haaland og Jarle Mong kunne vært i et slikt utvalg. Da ville vi fått inn rett kompetanse når det gjelder spiller inn og/eller ut av klubben. Men det fins selvsagt andre alternativer, mitt håp er nå at det blir noe av et slikt utvalg.

Er nødt til å si litt om økonomien til klubben. Når det gjelder hovedgrunnene for de økonomiske problemene vi har slitt med denne sesongen, som skyldes total mangel på kontroll på økonomi, gjorde at vi startet året med 2.5 millioner i minus selv om vi trodde det bare var 400.000. Når vi i tillegg går andre året på rad uten hovedsponsor, er dette en uakseptabel situasjon. Hovedsponsor er jeg trygg på at klubben får på plass for 2016, for de jobber en fantastisk gjeng på dugnad i en markedsgruppe i klubben, og denne gjengen har gjort en formidabel jobb med å få på plass sponsorer. Markedssjef måtte gå når sponsorene uteble, men hvorfor har det ikke fått konsekvenser for noen at en ikke hadde kontroll på økonomi i det hele tatt. Dette er spørsmål det må være lov å stille, for hadde det vært i en hvilken som helst annen bedrift, hadde det ikke blitt satt lokk på slik som det har vært i dette tilfellet.

To glade karer etter siste seriekamp.
To glade karer etter siste seriekamp.

Asle Tjøtta har kanskje hatt den tøffeste starten som noen daglig leder i klubbens historie. Startet i jobben tidlig i 2015, og fikk problemene i fanget med en gang. 2.5 millioner i minus fra året før, manglet de største sponsorene som beløpet seg til flere millioner i tapte inntekter, og dette har resultert i flere oppsigelser, som videre har resultert i flere oppgaver trødd nedover over skulderen til Asle. På toppen av dette har han stått mitt i stormen som har vært når det sportslige også har sviktet. Jeg er helt sikker på at Asle var klar over at utfordringen som daglig leder ble vanskelig, men kanskje ikke at det skulle bli så mye. Men kjenner Mr Tjøtta som en hard nøtt, og vet at klubben er i gode hender med han som leder. Nettopp derfor håper jeg vi får et sportslig utvalg, og at det ansettes folk på marked, slik at Asle kan få et noe roligere 2016, og fortsette oppryddingen i gammel moro, slik at klubben kan komme tilbake med god å sunn drift, og med grønne tall i regnskapet.

Håper på Vidar Nisja.
Håper på Vidar Nisja.

Vidar Nisja fikk ikke fornyet kontrakt i Stavanger, noe flere supportere rundt de mørkeblå ikke forstår noen ting av. Men dette kan åpne muligheten for å se Vidar Nisja tilbake i den røde fantastiske drakten. Og litt i Nisja ånd har jeg lyst å trekke frem en historie fra bibelen som jeg lærte på barneskolen, historien om den bortkomne sønn. Med fare for at noen ser på dette som litt flåsete når det kommer fra meg, bruker jeg likevel denne historien for å si at om du Vidar kommer tilbake til Bryne FK, vil alle vi som elsker klubben velge å møte deg som far til den bortkomne sønn, og ikke som broren. På tross av at du har vært rundt i den farlige verden i mange år (du har jo vært mørkeblå alt for lenge) vil vi ta i mot deg med åpne armer, og stelle i stand til fotballfest. Jeg håper virkelig at tilbudet Bryne nå har presentert deg, er av en slik karakter at du velger å komme hjem. Det hadde betydd så utrolig mye for både de unge spillerne i klubben, men også for hele troppen, om du ble en del av nye Bryne FK som skal bygges opp fra 2016 av. Nisja som kaptein, som hærfører for en ung lokal sulten tropp som virkelig skal bite fra seg. Men det hadde virkelig betydd mye for meg og, ikke bare synes jeg du er en fantastisk spiller, du er også en fantastisk person som jeg virkelig setter stor pris på.

Mæ vidar Nisja tebage i rødt æ æg heilt sikker på at Bryne blir best igjen, å dæ gjer æg mæg allre på.

ETT LIV – EN KLUBB

Legg att eit svar