En hyllest til foreldrene i Bryne FK

Noen av de unge lovende i Bryne FK
Noen av de unge lovende i Bryne FK

Jeg har vært supporter av Bryne FK i over 30 år. I de fleste av de årene har jeg fokusert mest på a- laget, men også fått med meg noen kamper hver sesong med 2’er laget. Men i fjor fikk jeg gleden av å følge litt ekstra med på Bryne da gutter 13, nå gutter 14, og jeg ble mektig imponert.

Ikke bare av de fantastiske guttene og den ene jenten (som også er fantastisk), men av de foreldrene rundt laget som ofrer så utrolig mye nettopp for at dine unger skal få muligheten først og fremst å ha det gøy med fotball, men også få muligheten til utvikling ikke bare innen fotball, men også som mennesker.

Før jeg virkelig skal løfte disse litt ekstra opp, må jeg legge frem noen utrolige fakta om bredden i Bryne FK:

  • I 2015 sesongen har Bryne hatt 520 aktive spillere mellom 5 og 19 år fordelt på 46 lag. Av disse er 100 jenter.
  • Vi har i år hatt utrolig mange med på både sone lag og egen Jæder satsing.
  • PFO (Populær Fotball Opplæring) drives av egne ansatte, men de har med seg både interne og eksterne instruktører de ulike dagene. Bryne har tilbud fra kl.12.45 til 15.30 fire dager i uken. Totalt er ca.120 barn innom hver uke. Aldersgruppen er 3 til 7.klasse.
  • Bryne har flere på aldersbestemte landslag en på lenge.Truls Vagle (G 19), Magnus Rets Grødem og Marius Halvorsen (Ålgårdsgutt) (begge G 17), Tord J Salte nå Lyon (G 16), Erling B Håland (G 15), Andrea Norheim nå Klepp (J 16), Kristin Rage (J 15). I tillegg har Ola Johannes Elvedahl og Andreas Ueland vært på Porsgrunnsamling i sommer (uttak til G 16 landslag) og multitalentet Elisabeth Terland (Nærbøjente) har vært på Statoil sin talentsamling for Jenter 14 i Stavanger i sommer.

Bryne har noen ansatte i bredde avdelingen og det er: Stig Rune Elvedahl er trenerutvikler barnefotball (5-12 år) og styrer denne avdelingen ut fra retningslinjene i Bryne’s egen sportsplan. Espen Undheim er ansatt i klubben som utviklingsansvarlig for aldersgruppen 13-16 år og har ansvaret for at sportsplanen utvikles og følges i denne aldersgruppen. Even Sel og Aleksander Midtsian er ansatt i klubben og jobber på PFO`en og trener Junior elitelaget. Og Gabriel Høyland har ansvaret for Jædergruppene på fredager, og i 2015 har han hatt med seg Kenneth Giske som medtrener.

Men utover de som er ansatte har klubben fantastisk hjelp fra en stor gjeng med foreldre som er på stadion mange timer flere dager i uken på dugnad, slik at alle ungene som vil skal få et best mulig fotball tilbud i Bryne FK. Hele 118 trenere, lagledere og foreldrekontakter stiller opp uke etter uke og år etter år i barne og ungdomsfotballen I Bryne fotball klubb.  Det blir for meg helt urolig å tenke på at 118 personer er på plass hver eneste uke for at ungene skal få oppleve å ha det gøy med fotball. Men de får også være i aktivitet i stedet for å bare sitte hjemme med Playstation og andre ting, og de holder seg kanskje også bort fra mindre bra miljøer nettopp fordi dere 118 gidder å bruke tid på dem.  Dere er fantastiske og unike, og blir helt sikkert satt alt for lite pris på, som er dessverre det vanlige i det meste av frivillig arbeid. Men der skal vite at veldig mange er både imponerte og veldige takknemlige for alt av tid dere orker å legge ned for alle disse ungene og ungdommene. Kanskje dette er året hvor foreldregruppen på hvert enkelt lag burde gå sammen å finne på en liten påskjønnelse til de som er ansvarlige for nettopp ditt barn. Mens vi kan sitte hjemme i stua, er disse 118 på stadion året rundt i all slags vær, og som regel alltid med et smil. Tenk om hver enkel trener/lagleder hadde fått en ekstra julegave i år, en liten oppmerksomhet som takk for at de stiller opp som de gjør.

Selv om jeg ikke tenker at noen er bedre en andre, er det noen som bør trekkes litt ekstra frem. Jeg vet at fallhøyden er stor, for jeg glemmer kanskje noen, men da håper jeg at andre kan ta seg av å gi litt fine ord til dem det eventuelt gjelder.

På jentesiden i klubben er det en fantastisk gjeng med trenere og ledere for jenter 2001,2000, 99 og 98. De har ansvaret for en relativt stor treningsgruppe på godt. 40 spillere som spiller på 3 ulike lag. Her er det Terje Nesse og Stig Rune Elvedahl som er hovedtrenere, og de har med seg 7-8 til i trener/leder apparatet som utfyller hverandre godt. Jenter 13 styres av Jo Laland, Per Bergstad, Osmund Løge og Øyvind Hegelstad. Når en leser navnene her forstår vi at jentene som spiller fotball i Bryne FK er meget heldige.

Flest mulig Lengst mulig Best mulig

På guttesiden vil jeg trekke frem Alf Ingve Berntsen og Arne Tjåland som er hovedtrenere for G16, og Oddbjørn Øfsteng som er hovedtrener for G14. Oddbjørn, fordi jeg har fulgt dette laget en kort periode, og det er helt vanvittig hvor mye tid Oddbjørn legger ned i dette laget, og det har han gjort siden guttene var 6 år.. Ikke bare gjennom treninger, kamper, turneringer, planlegging og annet, men når han til og med reiser hjem til en skadet spiller for å se til at han har det greit, da er det til å bli rørt av. Alfi Berntsen og Arne Tjåland har den samme historien, hvor de har fulgt guttene fra de var 6 år, og 99 årgangen i Bryne fotball klubb er kanskje den aller beste i klubbens historie. Her er det mange spillere som har potensiale til å bli a-lagspillere i Bryne FK. Alfi og Tore er sammen med hele 99 kullet, invitert til cupfinaleseminaret, som er Norges største trenerkurs, for både topp og bredde, for å snakke om hvordan en klarer å passe på følgende i barne/ungdomskull: FLEST MULIG – LENGST MULIG – BEST MULIG.

En gang i fremtiden hadde vært spennende å se hva Alf Ingve Berntsen kunne fått til som a-lags trener i Bryne FK:

Tusen takk til alle frivillige rundt bredde fotballen i Bryne FK.  Dere er alle med på å gjøre meg enda mer stolt av å være stolt av Jærens superlag, og dere gjør det enklere for meg å si at Bryne æ best å dæ gjer æg mæg allre på…

ETT LIV – EN KLUBB.

Legg att eit svar