0-punktet

Det er fra nå det gjelder. Alt fram til nå betyr ingen verdens ting. Søndag klokka seks startar alle med to tomme hender, og fra då kan ein med innsats ta alt. Dette Brynelaget kan havna på alle plassane i divisjonen, så her gjelder det å gå offensivt ut. Altså ikkje offensivt i spelestilen for Guds skyld, men kompakt og lavt i banen, men med innsats og tydelighet i spelet. Eg veit at Bryne kan spela vakker pasningsspel og eg seier ikkje nei takk, men første bud må vera å trø til i taklingane defensivt, og springa som det gjaldt livet på kontringane. Gjer me det, tror eg det bler 3 poeng.

 

Første seriekamp mot Hødd på Nye Høddvoll er ikkje lett, men er absolutt overkommelig for et Brynelag som spelar bra. Alt for mange bortekampar som eg har vært på har blitt prega av at Bryne liksom ikkje har vært påskrudd. Dei kampane kor spelet fungerer har Bryne vist seg i stand til å hamla opp mot dei som reknas som opprykkskandidatar. Og det er jo det laget ein vil se, som i den siste kampen på Høddvoll i 2014 kor Undheim ei stund såg ut til å ble siste målscorar på den ærverdige banen, men kor Khalili putta spikeren i kista, og sikra dei 3 poenga. Dei siste åra har eg opplevd som at Bryne startar sesongen bra, og kommer opp på 12 poeng før det begynner å butta. Sånn sett kan det ver greit at ein tar ein såpass vanskeleg bortekamp så tidleg.

 

Eg liker faktisk Hødd, det er ein tradisjonsrik førstedivisjonsklubb i likhet med Bryne, og dei har lykkas med strategi om intern rekruttering, og kan på den måten vera ein inspirasjon for oss. I perioden Bryne har vaka rundt midten i 1.divisjon, har Hødd både vært i 2.divisjon og blitt cupmestere. Dei største øyeblikka for vår del er å ha slått Viking ut av cupen og unngått nedrykk i siste liten. Ville eg bytta siste års merittar? Ja, eg tror det. Det ville vært fryktelig om Bryne skulle ha rykka ned i andre, men satsinga må ta høyde for at ein skal bygga videre og komma sterkare tilbake uansett.

Eg meiner at Bryne vil vera et bedre lag enn Bryne på søndag, tror eg at me har litt å læra av dei, og med tilsvarande kvalitet utanfor banen, så kan Bryne lett ble det kvalitetslaget det fortjener å vera.

Forfattar: Bjørn Mihle Laugaland

Brynesupporter, født i Stavanger, og bor nå i Oslo. Har vært på alle cupfinalane som Bryne har vært i, og drømme heila tidå om den neste.

Legg att eit svar